Türkiye Judo-Kuraş Fedarasyonu tarafından oluşturulan 1.bölgesel liginde Kahramanmaraş’ı tek takım temsil ediyor.

Ülkemizde gençleri spora yöneltmek amacıyla oluşturulan çeşitli spor dallarından bir tanesi de judo sporudur.

Türkiye Judo-Kuraş Federasyonu gençlere bu sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bütün ülkede 7 bölgesel lig olmak üzere takım müsabakalarını bu yıldan itibaren düzenlemeye başladı.

Kahramanmaraş’ın içinde yer aldığı Akdeniz 1. Bölgesel liginde Kahramanmaraş’ı; Kahramanmaraş Judo Eğitim Ve Spor Kulübü Derneği temsil ediyor.

Konuyla ilgili refikimiz Maraş Gündem’e bir açıklama yapan; Dernek ve kulüp başkanı siyah kuşak sahibi Selahattin Akarçay şunları söyledi:

“Siyah kuşak sahibi bir judocu olarak Kahramanmaraş’ta gençlerimize bu sporu sevdirmek için bir dernek ve kulüp kurarak çalışmalarımıza başladık. Bize her türlü desteği veren Belediye başkanımız Sayın Mustafa Poyraz, takımımızda yer alan sporcularımıza malzeme desteği vererek bizleri mutlu etmiştir. Bizler ise bu yıl ilk defa oluşturulan bölgesel 1. Ligde Kahramanmaraş’ı temsil ederek, birincilik kupasını alarak Kahramanmaraş’a hediye etmek istiyoruz. Antrenmanlarımızı Batıpark salonunda ve dernek spor merkezinde aralıksız yapıyoruz. Takımımızda 21 sporcu as 9 yedek olmak üzere toplam 30 kişiyiz. Bu sporu öğrenmek isteyen gençlerimize kapımız açıktır. Burada aile büyüklerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklarınızın yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek istiyorsanız Ulu önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sağlam bir vücuda sahip olmanın yolu ise spor yapmaktan geçer.” (www.kanal46.com)