Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Türkiye takım halinde birinci oldu.


Batıpark Spor Salonu'nda dün gün boyunca yapılan müsabakalarda 7 sıklette 113 maç yapıldı. 16 ülkeden 97 sporcunun yarıştığı müsabakada Türkiye 54 puanla birinci, Gürcistan 40 puanla ikinci, Rusya 28 puanla üçüncü ve Dağıstan 21 puanla dördüncü oldu.


Final maçlarında, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Ürdün, İran, Rusya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Moldova, Mısır, Macaristan, Ukrayna, Makedonya, Kazakistan ve Rusya'ya bağlı Dağıstan ile Adige Cumhuriyetlerinden sporcular mücadele etti.


Müsabakaların sonucunda sikletlerinde ilk üçe giren girenler sporcular şöyle:


"55 kiloda birinci Lasha Talakzade (Gürcistan), ikinci Mikail Ivanov (Rusya), üçüncü Ruslan Karaibragimoc (Rusya). 60 kiloda birinci Silifsof Nikolay (Yakutistan), ikinci Durdu Mehmet Yıldırım (Türkiye), üçüncü Adjiyef Jamalattin (Dağıstan). 66 kiloda birinci Adam Yakubov (Türkiye), ikinci Tufan Gündüz (Türkiye), üçüncü Mikail Zorkoa (Gürcistan).


74 kiloda birinci Abekof Canbolat (Dağıstan), ikinci Jambeyf Salim (Adige Cumhuriyeti), üçüncü Ebo Gavaşelli (Gürcistan). 84 kiloda birinci Albert Tsıpınov


(Adige Cumhuriyeti), ikinci Andrey Gayday (Rusya), üçüncü Sezai Arslan (Türkiye). 96 kiloda birinci İsa Göçer (Türkiye), ikinci Arçil Kitiaşvili (Makedonya), üçüncü Mustafa Özdemir (Türkiye). 120 kiloda birinci Yalçın Sözen (Türkiye), ikinci Mahmoud Mohammadi (İran), üçüncü Şakir Bozkurt (Türkiye)"


Müsabakalarda akşam yapılan seremonide konuşan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu yıl 6'ncısı düzenlenen müsabakaların her geçen yıl kalitesinin ve izleyici kitlesinin arttığını söyledi.


Kahramanmaraş tarihi boyunca güreşe çok güzel ve başarılı insanlar yetiştirdiğini belirten Poyraz, şöyle konuştu:


"Kahramanmaraş güreşçilerin harman olduğu yerdir. Güreşçiler Kahramanmaraş'ta yetişir. Bekir Böke, Mehmet Esenceli, Ahmet Ak, Metin Kaplan, Şeref Eroğlu ve Harun Doğan gibi kardeşlerimiz birer örnektir. Bu şehir, TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiş ve kahramanlık unvanı verilen bir kenttir. Bu tarihi kentte yüzlerce güreşçimiz dünyanın dört bir tarafından şehrimizin ve ülkemizin yüzünü ak etmişlerdir. Belediye olarak bütün spor dallarını yaparken güreşe özel bir önem veriyoruz."


Yapılan konuşmaların ardından, 16 ülkeden katılan 97 sporcuya toplam 7 bin Dolar para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.


Dereceye girenlerin ödüllerini Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Belediye Başkanı Yardımcısı Cevdet Kabakcı, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, güreşçiler Harun Doğan, Şeref Eroğlu ve Avni Tarhan verdi.