Sancılı süreci geride bırakan yaptığı transferler ve hazırlık maçlarıyla taraftarın içini rahatlatan Kahramanmaraşspor'da yine şok etkisi yaratacak bir gelişme yaşandı.

2004 yılında Eski Kulüp Başkanı Muhammet Günkut yönetiminde yer akan Durdu Kaya, tam da Kahramanmaraşspor kafilesinin şehre geldiği ve tesise yerleşeceği gün avukatı Burak İshak Genç aracılığı ile Kahramanmaraşspor Tesislerine haciz işlemine geldi. Polis nezaretinde Kahramanmaraşspor Tesislerine gelen genç avukat Burak İshak Genç, Kahramanmaraş’ın tanıdık simalarından ünlü avukat Kani Genç’in oğlu ve çalışma arkadaşı oluyor.

Konuyu duyan Kahramanmaraş basını ve taraftarlar kulüp tesislerine akın etti. Beraberinde ki Polis memuruyla birlikte kulüp binasında bulunan Av. Burak İshak Genç'in tesislere gelen gazetecilere de "Haber yaparsanız sizi mahkemeye veririm şeklinde" uyarılarda bulunması dikkat çekti. 75 bin lira miktarında olduğu öğrenilen icra uygulaması 25.06.2009 tarihinde mahkemece karara bağlanmış. Eski Başkan Muhammet Günkut'un başını çektiği 2. yıkım dönemi de mahkeme kararından sadece 6 ay sonrasına denk gelirken ilginç bir tesadüf ise haciz işleminin Muhammet Günkut dönemi sonra erdikten sonraki yönetime de uygulanmamış ve takımın Vizyon Gruba devredilmesi sonrası ve hatta takımın tesislere geleceği güne denk getirilmiş.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Kahramanmaraşspor A.Ş. Kulüp Başkanı Feridun Kolat, avukatlarının konuyu takip ettiklerini bu tarz senetler geldikçe şevklerinin kırıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Kulübü bırakmamız ve kulübün kapanmasını sağlamak için adeta herkes el birliği yapıyor. Tam da işimize takıma adapte oluyor bütün yoğunluğumu takıma ve transfere vermeye başlıyoruz. Bir yerlerden yeni yeni senetler, kulüpte daha önce yöneticilik yapmış farklı isimlerden icralar, hacizler geliyor. Şimdi de takımın tesislere geleceği ve yeni sezon başlamasına kısa süre kala tesislerde kampa gireceği günü ayarlamışlar ve icra için tesislere gelmişler. Ben anlam veremiyorum. Bu şehirde Kahramanmaraşspor'un kötülüğünü isteyen ne çok insan varmış. Takımın dağılması, bizim de bırakıp, kaçıp gitmemiz için herkes büyük çaba harcıyor. Tesislerimizde bulunan yatak, nevresim gibi ufak ölçekli hayat yaşam gereçlerine dahi göz koymuşlar. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kahramanmaraşspor’da yöneticilik yapmış insanların takımı az da olsa seviyor olması gerekir diye düşünüyorum. Oysaşuan da eski yöneticilik yapmış bir çok insan Kahramanmaraşspor'un kapanması dağılması ve sahipsiz kalması için ellerlinden geleni yapıyorlar" dedi.