Türkiye İkinci Ligi Klasman 4. Grup'ta mücadele veren Kahramanmaraşspor bu pazar günü evinde Malatyaspor'u konuk edecek. Kırmızı-Beyazlı edeler maça galibiyet parolası ile çıkacak.

Malatya maçı öncesinde Kırmızı-Beyazlı ekip futbolcularına ödeme yapılırken, Kulüp Başkanı Muhammet Günkut; "Son dönemlerde maddi açıdan rahat durumdayız. Oyuncularımıza gereken ödemeleri yapıp onların morallerini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz. Çok genç oyunculardan kurulu bir ekibimiz var ve bizler de bu arkadaşlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Malatyaspor'u yenerek çıkışa geçmek istiyoruz. Kahramanmaraşspor'un kümede kalacağına herkes emin olsun" diyerek umutlu konuştu.

"Emeklerin karşılığını istiyoruz"

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu takımlarından Malatyaspor'da, hafta sonunda yapılacak Kahramanmaraşspor maçının hazırlıklarını tamamladı.

Genel menajer Cem Yücel, yaptığı açıklamada, son antrenmanlarını yaptıklarını ve yeni teknik heyetin de önceki gün itibariyle ilk çalışmalarını yaptığını ifade eden Yücel, çalışmalarında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyledi.

Oynadıkları iyi futbolu sonuca çevirmek için mücadele edeceklerini dile getiren Yücel, şöyle konuştu:

''Kahramanmaraşspor maçı için çalışmalarımızı en iyi şekilde yaptık. Takımımız genç bir oyuncu kadrosundan oluşuyor. Ligdeki konumumuz belli. Bu saatten sonra oynadığımız iyi futbolu sonuca çevirmek için mücadele edeceğiz. Gençlerin, emeklerinin karşılığını sonuca yansıtarak almasını istiyoruz.''

Sakat ve cezalı oyuncularının olmadığına dikkat çeken Yücel, ''Kahramanmaraşspor maçına tam kadro çıkacağız. Önümüzde 13 maçımız daha var. Gençlerin 2. Lig'de tecrübe edinmeleri adına bu maçlar çok önemli. Oyuncularımızın önceki maçlardan ders çıkarmalarını ve aynı hataları yapmamalarını amaçlıyoruz'' dedi.

Malatyaspor'da Hasan Koç devri..

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu takımlarından Malatyaspor'da, teknik sorumluluk görevinden ayrılan Mehmet Duman'ın yerine Hasan Koç getirildi.

Hasan Koç, göreve başlayarak hafta sonunda yapılacak Kahramanmaraşspor maçı hazırlıkları kapsamında ilk antrenmanı yaptırdı.

Koç, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun kendilerine böyle bir teklifte bulunmasından memnun olduğunu, daha önce genç oyuncularla altyapıda çalıştıklarını ve zorluk çekmeyeceklerini ifade etti.

25 kişiden oluşan genç bir takım kadrosuyla sonuna kadar mücadele edeceklerine dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

''Oyuncularla daha önce beraber çalıştığımız için yönetim kurulunun bize sunduğu teklifi hiç tereddütsüz kabul ettik. Çalışmalarımıza bugün itibariyle başladık. Önümüzde Kahramanmaraşspor maçı var. Hazırlıklarımıza bu doğrultuda hız verdik. Yarın yapacağımız son taktik çalışmasını bitirip, cumartesi günü karayoluyla Kahramanmaraş'a gideceğiz.''

Genç oyuncularının kendilerini ispatlamaları ve profesyonel hayatlarına devam etmeleri için Kahramanmaraşspor maçının önem taşıdığına işaret eden Koç, şöyle konuştu:
''Şu anda takımın içinde bulunduğu durumdan ve maçlarda alınan sonuçlardan dolayı arkadaşlarımız psikolojik olarak bitmiş durumda. Elimizden geldiğince onlara manevi destek vermeye çalışıyoruz. Kahramanmaraşspor ve sonrasındaki maçların, profesyonel hayatları için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki her maç bizim için önem taşıyor. Takıma düşmüş gözüyle bakılsa da futbolcularımız başarılarını ispatlayacak. Malatyaspor'u en iyi şekilde temsil edip, oyuncularımızın benliklerine kavuşmasını sağlayacağız.''

HAFTANIN PROGRAMI VE HAKEMLERİ

14 Şubat Pazar:

13.30 Kahramanmaraşspor-Malatyaspor (Hanefi Mahçiçek)
13.30 Adana Demirspor-Mardinspor (5 Ocak)
13.30 Elazığspor-Adıyamanspor (Elazığ Atatürk)
13.30 Belediye Vanspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediye DİSKİ Spor (Van Atatürk)

HAKEMLER

Kahramanmaraşspor-Malatyaspor: Hakan Gültepe
Adana Demirspor-Mardinspor: Barış Yavaş
Elazığspor-Adıyamanspor: Özgür Sepin
Belediye Vanspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor: Ahmet Zengin (Ajans 46 - Ajansspor - www.kanal46.com)