Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubun iddialı ekiplerinden Kahramanmaraşspor, hafta sonu oynadığı hazırlık maçında rakibi Kırıkhanspor ile 1-1 berabere kaldı. 3. Lig ekiplerinden Kırıkhanspor’un çok hırslı ve azimli oyununa karşılık daha sakin bir oyun sergileyen Kırmızı Beyazlılar, sahadan beraberlikle ayrıldı.


TFF Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor, Pazar günü Vali Saim Çotur Stadyumunda Hatay temsilcisi Kırıkhanspor ile hazırlık maçı yaptı.


2012-2013 Futbol sezonu Hazırlıklarının 3. Etap kampını Kahramanmaraş’ta yapmaya başlayan Kırmızı Beyazlılar, taraftarı önünde ilk hazırlık maçına çıktı.  15 günlük Bolu Abant kampı sonrası şehre dönen Akdeniz Aslanları, 26 Ağustos Pazar günü Hatay’ın 3. Ligdeki temsilcisi Kırkhanspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Kahramanmaraşspor A.Ş.kalede Taylan, savunmada Merter, Mehmet Yılmaz, Erhan Kurt, Berkan, orta alanda Zafer, Adem, Mustafa Gürel, Utku ileri ikilide Gökhan ve Alişen on biri ile başladı. İlk yarıda her iki takımda pozisyon bulmakta zorlanırken Kahramanmaraşspor A.Ş. rakibe göre üstün oyunla dikkat çekiyordu. Rakip Takım ise Kalede Ömer, savunmada Erbay, Rıdvan, Ümit, Reşit Orta alanda Hasan, Orhangazi, Münir, Barış ileri ikilide Özcan ve Olcay görev yaptı. Karşılaşmayı izlemeye gelen yüzü aşkın Edeler Grubu taraftarı takımlarını desteklemek üzere yerlerini aldı. 
Karşılaşmada gözler temsilcimizin yeni transferlerinde idi. Kahramanmaraşsporlu taraftarların sabırsızlıkla beklediği transferler, maçtan düşük not aldı. Yeni transferlerden Bilal Türkler, takımın beraberlik golünü atarak izleyenlerden iyi bir not alırken, oyuna ikinci yarıda giren ve kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Çağdaş Topal, tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl küçük hatalarla büyük puanlar kaybederek şampiyonluğu kaçıran ve hatta bir ara play-off’un dışında kalan Kahramanmaraşspor’da bu sezon işler sıkı tutuluyor. Karşılaşmanın 83. Dakikasında kırmızı kart gören Çağdaş Topal, hazırlık karşılaşması da olsa takımını zor durumda bırakarak maçtan kötü notla ayrıldı. Spor kamuoyu ise hazırlık maçlarının hataları ve eksikleri görme açısından önemine dikkat çekerek, bu gibi hataların böyle maçlarda görülerek giderileceğini yorumunu yaptı. Transferleri tam anlamıyla yeterli bulmadıklarını dile getiren spor yorumcuları, Kahramanmaraşspor kulübünün çok iyi bir takım olduğunu ve yeni transferlerin de zamanla takıma katkı sağlayacağı görüşünü savundu.   
MAÇIN KARNESİ


Stadyum: Kahramanmaraş Vali Saim Çotur


Hakemler: Ali Karatutlu***, Ali Eskalen***, Tuğba Güneş Atay***


Kahramanmaraşspor: Taylan ***, Merter**, Mehmet Yılmaz ***, Erhan **, Berkan**, Zafer **(Çağdaş Topal **), Adem ***, Mustafa Gürel ***, Utku**(Bilal Türkgüler ***), Gökhan ** Alişen***


Kırkhanspor: Ömer**, Erbay *, Rıdvan**, Ümit ***,  Reşit**, Hasan **, Orhangazi* **, Münir**, Barış***, Özcan**, Olcay **