Türkiye 3. Ligi 2. Grup’ta mücadele veren Kahramanmaraşspor, ligin ilk maçında Erzurumspor’un sahaya çıkmaması üzerine 3-0 hükmen galip gelerek 3 puan siftahı ile lige başladı.

Aynen Kahramanmaraşspor gibi maddi imkânsızlıklar içerisinde bulunan ve transfer yasağını bir türlü kaldıramayınca kadro oluşturamayan Erzurumspor, ligin ilk haftasında programa göre Kahramanmaraşspor’la oynayacağı maç için Kahramanmaraş’a gelemedi.

Maçın oynanacağı stat olarak 12 Şubat açıklanınca kentte görev yapan basın mensupları saat 16 sıralarında bu stada geldi. Burada kimselerin olmadığını gören gazeteciler stadın bakımının da devam ettiğini görünce Kulüp Başkanı Doğan Tehci’yi aradılar. Maçın Hanefi Mahçiçek Stadı’nda olduğunun söylenmesi üzerine kendilerine bu yönde bilgi verilmemesine tepki gösteren gazeteciler daha sonra Hanefi Mahçiçek Stadı’nın yolunu tuttular.

Stada girdiklerinde Kahramanmaraşsporlu futbolcuların ısınma hareketleri yaptıklarını gören gazeteciler Kulüp Yöneticisi ve Futbol Şube Sorumlusu Fikret Fındık ile basın sözcüsü İsmail Kahveci’yle görüşerek kendilerine maçın bu statta oynanacağı yönünde bilgi verilmediğini söylediler. Bu konuda bilgisi olmadığını söyleyen Kahveci; “Kulüp Müdürümüzün maçın oynanacağı statla ilgili olarak sizleri aradığını sanıyorum” dedi. Basın mensupları ise kendilerinin bu yönde aranmadığını söyledi.

Futbolcular ısınma hareketlerine devam ederken, soyunma odasına giderek görüşmelerde bulunan Fikret Fındık basın mensuplarının yanına gelerek; “Erzurum sahaya çıkmayınca hükmen 3-0 galip gelerek 3 puan aldık. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Böylece lige 3 puan siftahı ile başlayan Kırmızı-Beyazlı futbolcular 13 Eylül Pazartesi günü ise deplasmanda Sivas 4 Eylül Belediyespor ile ligin ikinci maçına çıkacak. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: LÜTFİ YIKAN / AKŞAM POSTASI - www.kanal46.com)