1969 yılında kurulan Kahramanmaraşspor'un tarihinde ilk kez bir bayan başkanı oldu.

Kahramanmaraşspor’da (KMS) Kulüp Başkanı Muhammet Günkut’un gayri resmi açıklamalar doğrultusunda istifa ettiği kararı haftalar öncesinden belli olurken resmi açıklamayı kulüp yönetiminin şu ana kadar yapmaması sonunda resmi kararın kulüp yöneticilerinin ağzından zorla alınması, “Bu açıklamayı yapmak bu kadar zor mu?” sorusunu akıllara getirirken alınan açıklamada Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Fatma Arat’ın yeni başkan olarak seçildiği öğrenildi.

"BU YÖNETİMLE ASLA OLMAZ!"

Kahramanmaraşspor (KMS) Basın Sözcüsü Faruk Aktemur’dan aldığımız bilgiye göre Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Fatma Arat’ın yeni başkan olarak görevine devam etmesi kararı alındığı ve mevcut yönetimle 2011 yılında yapılacak olan Olağan Genel Kurul Kongresi’ne kadar devam edileceği öğrenilirken, taraftarlar ve kamuoyu tarafından bu karara büyük tepki geldi.

Kahramanmaraşspor (KMS) Kulübü’nde Başkan Muhammet Günkut’un istifası ettiği ile ilgili gayri resmi haberlerin ardından haftalarca kulüpten resmi bir açıklama beklenirken, açıklamanın yapılmamasının ardından yöneticilerden ısrarlı olarak istediğimiz resmi açıklama talebimiz sonunda kabul gördü (!) ve Kulüp Basıjn Sözcüsü Faruk Aktemur’dan gerekli açıklamayı aldık. Buna göre Muhammet Günkut resmen istifa ederken yerine ise Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Fatma Arat, başkan olarak seçildi.

İSTİFA AÇIKLAMASINI ISRARLA İSTEMESEYDİK HERHALDE AÇIKLAMA YAPILMAZDI

Haftalardır Başkan Günkut’un istifası basında dolaşırken bunun aksine yönetimin henüz net bir kararın olmadığı açıklamalarından sonra nihayet istifa ile ilgili resmi açıklamayı yönetimden ısrarla alabildik. Kulüp Basın Sözcüsü Faruk Aktemur’un verdiği bilgilere göre Başkan Günkut’un resmen istifa ettiği ve yerine oy çokluğuyla Fatma Arat’ın başkan olarak seçildiği bildirildi.

2011’E KADAR KONGRE YOK

Aktemur, kamuoyunun ve taraftarların beklentisinin aksine başkanlık seçimi için kongreye gidilmeyeceğini, 2011 yılında yapılacak olan Olağan Genel Kurul Kongresi’ne kadar Fatma Arat başkanlığında mevcut yönetimin görevine devam edeceğini söyledi.

NEDEN BU KADAR BEKLETİLDİ?

Kulüp yöneticilerinin resmi açıklamayı haftalar sonrasında yapması, üstelik ısrarlar doğrultusunda bu açıklamayı sonunda yapmaları büyük bir tepkiye neden olurken, “Bu karar haftalar öncesinden belliydi. Neden resmi açıklama hemen yapılmadı ve neden ısrarlar doğrultusunda resmi açıklama yapıldı? Resmi açıklamayı kulübün anında yapması lazım değil miydi?” soruları akıllarda soru işaretleri bıraktı.

TARAFTARLARDAN TEPKİ!

Öte yandan mevcut yönetimin Fatma Arat’ın başkanlığında görevine devam edeceği haberini alan 1969 Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik ve 46 Kahramanmaraşspor Taraftarlar Derneği Başkanı Yahya Vursavuş, adeta kan kustular.

1969 Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik, geçmiş yönetimin yaptığı hataların zaten mevcut yönetimin hataları olduğunu belirterek, “Bu yönetimle bu takım amatöre düşer” dedi.

"FATMA ARAT İLE BU İŞ YÜRÜMEZ

BU YÖNETİM, K.MARAŞSPOR TARİHİNİN EN BAŞARISIZ YÖNETİMİDİR!"


Özçelik, Kahramanmaraşspor Kulübü’nün acilen kongreye gitmesi gerektiğini belirterek, “Aksi takdirde Fatma Arat ile bu iş yürümez. Bunlar Kahramanmaraşspor’u yönetebilecek kişiler değil. Bu yönetim, Kahramanmaraşspor tarihinin en başarısız yönetimidir” dedi.

YÖNETİMDE KAN DEĞİŞİKLİĞİ OLMALI!

46 Kahramanmaraşspor Taraftarlar Derneği Başkanı Yahya Vursavuş ise alınan kararı tasvip etmediklerini belirterek, “Başkan gitti diye bu iş bitmedi. Mevcut yönetimde de birçok değişiklik olmlaı. Bu yönetimde kesinlikle kan değişikliği olmalı” dedi.

ACİL KONGRE KARARI ALINMALI!

Fatma Arat’ın başkanlığı yürütemeyeceğine değinen Vursavuş, “Gelecek yönetimin öncelikle para ve transfer sıkıntısını çözmesi lazım. Bunu da Fatma Arat ve mevcut yönetim yapamaz. Bu yönetimle asla olmaz. Derhal kongre kararı alınmalı” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK!

Öte yandan Kahramanmaraşspor Kulübü’nde olan gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapılacağı öğrenildi. (Haber: Akif KAPLAN / Manşet Gazetesi)

KMS'NİN TARİHİNDEKİ İLK BAYAN YÖNETİCİ İDİ...…

Futbolcu olan kocasının daha önce top koşturduğu Kırmızı-Beyazlı ekibe yönetici oldu… 1969 yılında Kırmızı-Beyazlı renklerle kurulan ve şu anda Türkiye İkinci Ligi Klasman 4. Grup’ta mücadele veren Kahramanmaraşspor’un 41 yıllık tarihinde ilk kez bir bayan yönetici görev aldı.

Kırmızı- Beyazlı ekibin içerisinde bulunduğu maddi kriz ortamına çare bulabilmek amacı ile yönetimi güçlendirmek için geçen aylardaki tek listeli yapılan olağanüstü kongrede seçilen Fatma Arat (32) daha sonra ise Futbol Şube Sorumlusu yardımcısı olarak görevlendirildi. Şu anda takımın maçlarını tribünden izleyen Arat, önümüzdeki günlerde de futbolcuların başında sahadaki yerini alacak. Kendisi de bir ara profesyonel olarak basketbol oynayan Arat’ın futbolcu eşi de bir zamanlar Kahramanmaraş forması ile top koşturmuş. Fatma hanım ile 17 yıllık evli olan sağ bek Cuma Ali Arat şu anda ise Karagümrükspor’da futbol hayatını sürdürüyor.

Aslen Kahramanmaraşlı olan ve şu anda bir gelinlik mağazasında yöneticilik yapan Fatma Arat, basından sadece DHA’nın röportaj teklifini kabul ederek şunları anlatmıştıı:

“Kahramanmaraş doğumluyum. Şu an tekstil işiyle uğraşıyorum ve son 2 yıldır da Kahramanmaraş’ta gelinlik sektörüyle uğraşıyorum. 1998’den beri aile mesleğimiz olduğu için tekstille uğraşıyorum. Bunun yanında tabii ki spor merakım, sporla iç içe yaşamam ilkokul, ortaokul, lise yıllarında basketbol, hentbol gibi salon sporlarıyla uğraşmama neden oldu. Basketbolu profesyonel olarak son üç yıldır 2. Ligde bir takımda oynadım. Basketbolu bıraktıktan sonra mesleğim olan tekstile tekrar döndüm. Fakat birkaç hafta önce Kahramanmaraşspor yönetiminin kongre kararı aldığı günlerde ‘Kahramanmaraşspor’da neden ben de yer almayayım’ diye düşündüm. Faydalı olabileceğimi düşündüğüm için de Kahramanmaraşspor’da yeni bir başlangıç olsun istedik. Çok iyi başladığımıza inanıyorum. Kahramanmaraşspor tarihinde ilk bayan yönetici olduğumu ise yeni öğrendim. Bu da çok güzel bir olay, beni gururlandırdı, çok mutlu oldum bu olayla. Fakat ben ve benim gibi birçok bayan arkadaşımın sporun içinde daha fazla yer almasını isterim. Çünkü bayanların sporun içinde bulunması Türkiye’de çok yaygınlaşmamıştır fakat bayanların da en azından maçlara gelip biz de bu işte varız demeleri gerektiğini düşünüyorum. Eşim Cuma Ali Arat futbolcu ve 2000–2001 yılları arasında Kahramanmaraşspor’da oynadı. Daha sonrasında tabi başka takımlara transfer oldu. Şu anda Karagümrükspor’da futbol hayatını sürdürüyor. Eşim Kahramanmaraşspor’un vazgeçilmez olduğunu düşünüyor. Gerçekten Kahramanmaraşlı olarak eşim ve ben sporcu bir aileyiz. Sporu çok seviyoruz. Bundan dolayı da biz sporla iç içe yaşamaktan çok mutluyuz.” (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...