Türkiye 3. Ligi 2. Grup’ta mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor’da (KMS) aşılamayan transfer yasağı borcu sorunu nedeniyle takıma takviye yapılamazken, yeni yönetime bu borcun ödenmesi konusunda destek verilmediğini iddia eden KMS taraftarları, mülki amirlerden, milletvekillerinden, iktidar partisi il başkanı ve işadamlarından önümüzdeki günlerde bir destek gelmediği takdirde büyük bir tepki göstereceklerini belirttiler.

KMS TARAFTARLARINDAN BÜYÜK BİR TEPKİ GELİYOR!

Seçimlerden önce oy isteyen milletvekillerinin Kahramanmaraşspor’a (KMS) destek vereceklerine söz verdiklerini hatırlan KMS taraftarları, CHP’li milletvekili Durdu Özbolat dışındaki milletvekillerinin seçildikten sonra KMS’nin yüzüne dahi bakmadıklarını ve bu duruma artık seyirci kalmayacaklarını ifade ettiler.

Kahramanmaraşspor 1969 Taraftarlar Derneği ve 46 KMS Taraftarlar Derneği tepki konusunda 20 Ağustos Cuma günü kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor.

FAKSLARLA BAŞBAKAN’A SİTEM!

KMS taraftarları, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazılı bir şikâyet ve istek metnini fakslamaya başladı.

Seçimlerde Kahramanmaraş Belediye Başkanı’nın ve Kahramanmaraş Milletvekilleri’nin KMS’ye destek sözü verdiklerini iddia eden 1969 KMS Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik, buna rağmen Durdu Özbolat dışındaki milletvekillerinin KMS’nin yüzüne dahi bakmadıklarını ifade ettiler.

Bundan önceki yönetimin güvenilir olmadığından yakınan ve bu yüzden destek vermeyen siyasetçilerin ve işadamlarının, mevcut yönetime onay vererek onların göreve gelmesini sağlamalarına ve bu yönetimin güvenilir olmasına rağmen yönetime halen bir destek vermediklerini ifade eden Özçelik; “Güvenilir bir yönetim istiyorlardı, işte o yönetim şimdi görevde. Neden bu kişiler şimdi ortada yok peki?” diye sordu.

MÜLKİ VE SİYASİ AMİRLERE DESTEK VERMEZLERSE BÜYÜK BİR TEPKİ GÖSTERECEKLER!

Özçelik, şunları kaydetti: “KMS’ye Kahramanmaraş Valiliği’nden, Kahramanmaraş Belediyesi’nden ve Kahramanmaraş Milletvekilleri’nden (Durdu Özbolat hariç) somut herhangi bir destek gelmezse büyük bir tepki ortaya koyacağız. O zaman bu konudaki samimiyetimizi öğrenmiş olacaklar”.

5 BİN FAKS ÇEKECEĞİZ!

46 KMS Taraftarlar Derneği Başkanı Yahya Vursavuş ise başlattıkları imza kampanyasında bugüne değin Başbakanlık’a 200 taraftarın faks çektiğini, bir hafta içerisinde ise 5 bin adet faks çekmeyi planladıklarını belirterek; “Biz bu şikayet fakslarını göndererek söz verip de sözlerini yerine getirmeyenlere tepkimizi göstermiş oluyoruz” dedi. Bu arada fakslarla ilgili olarak Ankara’daki parti genel merkez ilgililerin taraftarları telefonla arayarak bilgi aldıkları da öğrenildi.

GEREKİRSE 5 OTOBÜS TARAFTARLA TBMM’YE GİDERİZ

Bu şekilde de seslerinin duyulmamasının durumunda 5 otobüs taraftarla TBMM’ye giderek milletvekillerini protesto edeceklerini belirten Vursavuş; “Tüm Kahramanmaraş halkı da bu duruma duyarsız kalmasın” dedi.

Özçelik ve Vursavuş, spora destek verilmediğini belirterek, “Sporu sevmeyen memleketini de sevemez” dedi.

İŞTE ADALET VE KALKINMA PARTİSİ GENEL MERKEZİ’NE İMZALAR EŞLİĞİNDE GÖNDERİLEN O METİN:

T.C. BAŞBAKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A


Sayın Başbakan, aynı zamanda şehrimizin Bakanı Recep Tayyip Erdoğan.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu safhasında milli mücadelenin en ön saflarında bulunmuş Sütçü İmam’ın Torunlarıyız. Namus için, bayrak için, vatan için gözünü kırpmadan savaşmış ecdadın temsilcileriyiz.

Bizleri 1.000.000’u aşkın nüfusu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 8 Milletin Vekili temsil edilmekte. Bunların 6’ sı malum partinizin milletvekilleri. Bunlar, bizlerin oylarıyla oraya gelmiş, bize her alanda hizmet için seçilmiş, önemli kişiler.

Bu zamana kadar yaptıkları ya da yapamadıkları bu metnin konusu değil. Konumuz 1969 yılında kurulmuş, şehrimiz tek profesyonel futbol takımı Kahramanmaraşspor ve onun sahipsizliği.

Dondurma Sanayi ve özellikle de Tekstil’de ilerlemiş ilk 500 şirket arasına 6 şirket yerleştirmiş bir iliz. Yüzlerce iş adamımız, harika bir potansiyelimiz var. Gelin görün ki bu kaynaktan Kahramanmaraşspor’umuz hiç faydalanamıyor.

Bunda belki daha önceki yönetici ve başkanların yaptığı hatalar vardı ama bu vatandaşın, taraftarın günahı ne?

Sizden isteğimiz: 20 Ağustos günü şehrimizi ziyaretinizden önce Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Valimiz ve Partinizin İl Genel Meclisi’nin Kahramanmaraşspor’a gereken ilgiyi göstermesini sağlamanızdır.

Sizi seven, partinizi her zaman en iyi yerde görme arzusunu taşıyan Kahramanmaraşspor taraftarı adına bunu sizden istiyoruz.” (KAYNAK: Haber-Foto: Akif Kaplan / Manşet Gazetesi - www.kanal46.com)