Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanlığı’nın (KOB) organize ettiği 1. Bahar Halı Saha Turnuvası 7 Mart’ta başlayacak.

TFF – HİF Birimi kontrolünde oynanacak olan turnuvaya 24 takım 240 sporcu ile katılıyor. 4 grupta 6’şar tek devreli lig usulü oynanacak olan ilk etabın ardından gruplarında ilk 4’e girecek takımların katılacağı ikinci etap maçları ise elemeli oynanacak. Eleme maçları 4 tur üzerinden oynanacak ve ilk etap dâhil 76 maç sonunda dereceye giren ekipler belli olacak.

Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, turnuvanın dostluk duygularını pekiştireceğini belirterek “Bu yıl ilkini Herkes İçin Futbol (HİF) kapsamında düzenlediğimiz turnuvamızı geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Başkan Mustafa Öz, şunları söyledi: "Turnuvamıza meslek futbol takımımız katılmıştır. Umut ediyoruz ki gelecek yıllarda birçok takımımızda alt yapısını tamamlayarak bu turnuvamıza katılsın ve etkinliklerimizi renklendirsin. Önümüzdeki yıllarda bu turnuva ve diğer faaliyetlerimizi daha da artırmak için çalışma başlatacağız. Bu turnuvanın sıradan bir turnuva olmadığını, futbol federasyonundan her birinize lisans çıkartılmasından, turnuva sonunda kazanacak ve dereceye girecek takımlarımıza sürpriz hediyeler verileceğinden anlaşılmıştır. Atatürk, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" demiştir. Bu söze bakarak sporun sadece bir müsabakadan mevcut olmadığını sporun aynı zamanda huzur, barış, kardeşlik ve hoş görü olduğunu unutmadan spor ahlakına uygun sportmenliğe ve biz kuyumcu esnafına yakışır bir turnuva olacağı inancındayım. Şunu unutmayalım ki, sportmen insan gücünü sinirle, öfke ve kavgayla değil, azmi, hırsı ve mücadelesiyle gösteren insandır."

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara KOB tarafından kupa, dereceye giren takımların sporcularına madalya, diğer takımlara da çeşitli hediyeler verileceği bildirildi. Turnuva Mayıs ayında sona erecek.

Bu arada Kahramanmaraş HİF İl Sorumlusu Akif Arslan ve İl Hakem Kurulu HİF Hakem Atama Sorumlusu Hamdi Akçam’ın da katımıyla, turnuvaya katılan takımların temsilcileri ve sporcularına yönelik Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Akçam, oyun kuralları ile ilgili bilgiler verirken, Arslan' da turnuvanın organizasyonu ile ilgili bilgiler sundu. (www.kanal46.com)