Kadın hakemleri yok sayan Oğuz Sarvan başkanlığındaki Merkez Hakem Komitesi skandal bir karara daha imza attı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Arif Kızılyalın'ın haberine göre, 2008 yılında erkek meslektaşı Emre Düz ile aynı soyunma odasını kullandığı iddiası üzerine savunması istenen Beden Eğitimi Yüksek Okulu mezunu Ece Güneş o tarihten bu yana Kocaeli İl Hakem Kurulu tarafından adeta "aforoz" edildi. Buna karşılık Güneş'le aynı odayı kullanan Emre Düz tartışmalı maçlara imza attığı halde üst klasmana terfi ettirildi. Ece Güneş ve ailesi bu durumu laik Atatürk Türkiyesi'ne yakışmayan bir tutum olduğunu savunup olayı mahkemeye taşıdı.

Merkez Hakem Komitesi ise kadın hakemlerin hakkının gasp edilişine ses çıkaramadı. Anımsanacağı gibi Sarvan başkanlığındaki MHK kadın hakemleri seminerlere davet etmeyip kadınlara 2. sınıf muamelesi yapmıştı.

SUÇLUSUN SAVUNMANI VER

Ece Güneş'in şanssızlığı 2008 yaz ayındaki klasman seçmelerinde başladı. O günlerdeki antrenmanlardan birinde soyunma odasını erkek meslektaşı Emre Düz ile paylaştığı iddia edilen kadın hakemden Kocaeli İl Hakem Kurulu savunma istedi. Güneş bir suçu oluşturacak eylemde bulunmadığı için savunma vermeyeceğini belirtirken Emre Düz Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Say'a ayrıntılı bir savunma yazdı. Olay medyaya yansıyınca Ece Güneş adının karalanmak istendiği gerekçesiyle olayı mahkemeye taşıdı. Bu tarihten itibaren MHK'nin da bilgisi dahilinde Ece Güneş'e maç verilmedi. Buna karşın Emre Düz hemen her ay en az 2-3 maç alıp bölgenin en aranan ismi haline getirildi ve Yusuf Say tarafından TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in de onayı alınarak üst klasmana terfi ettirildi.