Sıcakla birlikte ısınan ve sayılı günler kalan 12 Haziran seçimleri için çalışmalarını sürdüren MHP milletvekillerinin durağı, bu kez de Futbol Antrenörleri Derneği oldu.

2008 yılında kurulan, Türkiye’nin 53. şubesi, bugün itibariyle 87 üyesi bulunan Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mesut Çanak, Bank Asya ligi dahil, süper ligde oynayan bir futbolcularının dahi bulunmadığını, nüfus cüzdanında Kahramanmaraş yazan antrenör ve teknik adamlara sahip çıkılmadığını, Kahramanmaraşspor’u çalıştırdığı dönemlerde sırf Maraşlı olduğu için görevden alındığını söyledi.

MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP milletvekili adayları Mesut Dedeoğlu, Ejder Oruç ve Necati Karatuluk’a ev sahipliği yapan Çanak, “Nedense bu takıma gelen yöneticiler, bizlere inanamadılar, güvenmediler, fırsat vermediler, şans tanımadılar. Ama gelinen nokta da meydanda. Ne takıma sahip çıkabildiler, ne de takımı istenilen başarıya taşıdılar. Tek problem, Kahramanmaraşlı olmamızdı. Bizde de yetenekli oyuncular vardı, ama şans tanımadılar, fırsat vermediler. Maçları izliyorum, bir 46 forma numaralı futbolcu göremiyorum yeşil sahalarda. Bu işin kompetanı biz antrenörleriz. Bize güvenildiğinde neler başarabileceğimizi bilmeliler. Ben, bir Kahramanmaraşspor’lu olarak, formalarımızda ÇİMKO forması görmekten hicap duyuyorum. Offshore sahip çıkan kesim, kırmızı-beyazlı takıma (Kahramanmaraşspor'a) sahip çıkamadı, çıkılsaydı, bugün burada olmazdık” dedi.

KURUMSAL KİMLİK MESELESİ

Futbol Antrenörleri Derneğini ziyaret eden MHP il başkanı ve milletvekili adayları, Kahramanmaraşspor’un selameti, geleceği için kurumsal kimliğe kavuşması önerisini sunarken, hem siyasete ilişkin düşüncelerini paylaştılar, özgeçmişlerini anlattılar ve ardından; “Bugün hepimiz Şifo Mehmet ile övünüyoruz, öte yandan Konukoğlu ailesi 100 bin TL. verdi diye takıma forma giydirmesi kanımıza dokunuyor. Sporun içinden gelen birileri olarak semt sahalarının açılmasını, gençlerin kahve köşelerinden kurtulmasını istiyoruz. Bu nedenle, iktidar olduğumuzda gençlere ve spora yönelik projelerimiz olacak!” dediler. (Kimlik / www.kanal46.com)