2010 Dünya Offshore Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Haliç'te gerçekleştirdi. Sezonun ilk koşulan yarışı olan Fatih Grand Prix'te önceki günün birincisi 02 YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu dün de birinci olan takım oldular.

Sezona hızlı ve başarılı bir giriş yapan takım, eski şampiyon ve 05 GSYİAD Galatasaray takımı pilotu Kerem Tuncer'i düşündüğünden daha çok zorlayacağa benziyor. 05 GSYİAD Galatasaray takımı son yarım turda attığı spin ile birinciliği 2 YKM Sport'a kaptırmış ve kürsüde ikinci olarak yer almıştır.16. turda alt kapakları açılan 2 YKM Sport takımı yarışı su almasına rağmen tamamlamış ve bu yıl ki ilk double'nı yapmış oldu.

Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) ve İstanbul Offshore Kulübü (IOC) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen, 2008'den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan organizasyonun 2010 yılı birinci ve ikinci ayak yarışlarına Haliç ev sahipliği yaptı. Bu sene 20 ayaktan oluşan yarışlara İstanbul'dan sonra sırasıyla Kocaeli, Kahramanmaraş, Van, Gaziantep, Antalya, Adana ve Mersin ev sahipliği yapacak.

Unkapanı ile Haliç köprüleri arasındaki 3 bin metrelik parkurda 30 tur üzerinden gerçekleştirilen ve 10 teknenin start aldığı yarışta, saatte yaklaşık 94 mil hız yapan 225 beygir gücünde motorlara sahip sürat tekneleri izleyenlere Haliç'te keyifli bir hafta sonu yaşattı.

İŞTE NEFES KESEN MÜCADELEDEN GÖRÜNTÜLER - VİDEO



2010 Dünya Offshore Şampiyonası'nın iddalı takımları arasında yer alan 2 YKM Sport, 03 Beşiktaş 1903 ve 05 GSYİAD Galatasaray, sergiledikleri performans ile İstanbulluları heyecanını doruklarına taşıdı. Yeşil sahalarda ezeli rakip olan Galatasaray ve Beşiktaş takımları, çekişmelerini suda da devam ettirdi. Sıramala turunda birinci gelen 03 Beşiktaş 1903'ü 05 GSYİAD Galatasaray takip etmişti. Beşiktaş takımının çok başarılı olan çıkışı ne yazık ki yarış başladıktan sonra devam edemedi ve yarış ortasında motorda yaşadıkları problemden dolayı yarışı bitiremedi. Talihsizlik yaşayan bir diğer takım da 17 Angel Yacht oldu ve yarışı tamamlayamadan ayrılmak zorunda kaldı. 45 SIF -JCB de yarışı tamamlayamayan takımlardan oldu. 16. turda alt kapağı açılan 2 YKM Sport teknesi yarışı bu şekilde tamamlamış ve birinci olmuştur.

05 GSYİAD Galatasaray ve 2 YKM Sport arasındadaki çekişme ilk gün olduğu gibi devam etti. Yarış boyunca birbirlerini takip eden ve birincilik için çekişen takımlar bu sezonun en dikkat çekenleri olacağa benziyor.22. turda 2 YKM Sport ve onu takiben 05 GSYİAD Galatasaray takımları stop&go cezası aldılar. 4 Miele takımı da aynı cezayı aldı. Son turlarda başa baş giden 2 YKM Sport ve 05 GSYİAD Galatasaray takımları son yarım turda Galatasaray takımının spin atması sonucu 2 YKM Sport damalı bayrağın sahibi oldu. 2 YKM Sport takımı bu hafta sonu göstermiş olduğu performans sonucu ilk double'ını yapmış oluyor. (DHA)