2014 Dünya Kupası yarı final maçında Almanya, ev sahibi Brezilya’yı hezimete uğrattı: 7-1. Panzerler, sahada hiçbir varlık gösteremeyen rakibini adeta ezdi geçti. İlk yarım saatte 5 gol bulan Joachim Löw’ün öğrencileri ikinci 45 dakikada da durmadı ve sahadan 7-1 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.


Dünya kupaları tarihinin en ilginç maçlarından biri oynandı, dün gece.
Almanya, ilk 30 dakikada Brezilya’ya tam 5 gol atma başarısı gösterdi. Goller öyle hızlı geldi ki ekrana yansıyan skora kimse inanamadı. Yarı final seviyesindeki bir mücadelenin böyle erken tamamlanması sadece 2014’ün değil, kupa tarihinin unutulmazları arasında yerini çoktan aldı.


Turnuvanın başından beri ev sahibi Brezilya’yı hakemlerin kolladığı iddia ediliyordu. Futbolları beğenilmiyor ve bu oyunun final için yeterli olmayacağı belirtiliyordu. Ancak Sambacılar zorlanarak da olsa maçlarını kazanıp son 4 takımdan biri oldu.
Almanya önünde ise durum bu kez değişikti. Takımın yıldızı Neymar sakatlandı ve turnuvayı kapattı. Defansın bel kemiği Thiago Silva kart cezalısıydı. Üstelik hep tartışılan müsabakalara fazla motive çıkmaları Almanya karşısında tekrarlandı. Seremonide Neymar’ın formasını açtılar.  


Almanya, Brezilya’nın şu ana dek oynadığı en ciddi rakipti. Panzerler de ev sahibinin zaaflarından yararlanıp ağır bir fatura kesti.


11. dakikada kornerden gelen topta bomboş bırakılan Müller, kariyerinin en rahat gollerinden birini attı. 22’de Klose, 24 ve 26’da Kross, 29’da Khedira ağları havalandırdı.


Açıkçası Alman disiplininin ne demek olduğu net anlaşıldı. Futbolcular 6’yı kovalıyor ve hatta bir pozisyonda penaltı itirazı dahi yapıyordu.


Panzer ikinci devrede de durmadı. 69 ve 79’da Schürrle farkı 7’ye taşıdı. Oscar’ın 90’daki golüyle maç 7-1 noktalandı.