Kahramanmaraş Belediyesi tarafından daha önce fuar alanında düzenlenen ve bu yıl ilk kez Batıpark Karakucak çim güreş sahasında yapılan 18. Geleneksel Karakucak Güreş Festivali törenle başladı. Açılış töreninde Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, eski pehlivanlardan Selim Kale tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Poyraz törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın ata sporu güreşe olan ilgisine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Güreş memleketimizin insanlarının özünde var. Şimdiye kadar Kahramanmaraş bölgesi yetiştirdiği dünya şampiyonları ile de bunu bir çok kez ispat etmiştir. Bu potansiyeli canlı tutmak için belediye olarak 18 yıldır Karakucak güreş organizasyonları yapmaktayız.Kahramanmaraş’tan dünden bugüne çok sayıda dünya çapında güreşçiler yetişti. Geçmişte Bekir Büke, İsmet Alparslan ve Mağralı Ökkeş gibi…Günümüzde ise; Harun Doğan ve Şeref Eroğlu gibi güreşçilerimiz bizleri büyük bir gururla temsil etmektedirler. Bu kentin toprağından yetişecek olan nice güreşçiler daha yarınlarda bu kentin ve ülkemizin adını dünya çapında yazdıracaklar. Kahramanmaraş güreşçi yatağıdır ve bundan da büyük onur duyuyoruz. Bu topraklar nice güreşçiler yetiştirdi ve yine yetiştirecek.”

Belediye’nin bünyesinde ayrıca bir güreş takımı olduğunu ve bu yıl yıldızlarda Türkiye genelinde 16 takım arasında yer aldığı da işaret eden başkan Poyraz, yeni sezonda daha büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını kaydetti.

Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve diğer ilgililerle vatandaşların da izlediği müsabakaların ilk gününde minik ve geçlerin iki tur güreşleri yapıldı. İki gün sürecek olan ve 3 ayrı kategoride 23 sıklette yapılan güreşlere 550 sporcu katılıyor. Festivalde dereceye girecek sporculara toplam 23 bin 200 YTL para ödülü ile madalyaların dağıtılacağı bildirildi. (ajans 46 - www.kanal46.tv)


(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)