Kahramanmaraşspor’un eski genel kaptanı Raşit Gümüşer, dün düzenlediği basın toplantısında mevcut yönetimi basiretsizlik ve işi bilmezlikle suçladı. Gümüşer; “Bıraksınlar, ben varım” derken, bu açıklamayı neden kongre öncesinde yapmadığı da merak ediliyor.

Spor kulisleri; şöyle konuşarak tepkilerini dile getirdiler:

“Raşit Gümüşer kongre öncesindeki yönetimde yer almamasına rağmen dışardan genel kaptan olarak atanmıştı. Ancak kongre öncesinde istifa ederek yeni yönetimde yer almayacağını duyurdu. Madem kendisi bu kadar iyi niyetli idi peki kongre öncesinde bu basın toplantısını neden yapmadı veya 3 Kasım’daki kongre öncesinde tüzük değişikliğinin yapılması ile aday olacağını neden dile getirmedi. Şimdi çıkarak hariçten gazel okumak güzel..Bu başkan göreve geleli henüz iki maç oldu. Elleri vicdanlara koyarak; biraz zaman tanınması gerekmiyor mu?”

Kanal 46 olarak bizler dünkü basın toplantısına davet edilmedik. Ancak; ‘Haber Kutsal, Yorum Hürdür’ felsefesinden hareketle temin ettiğimiz haberi sizlere aynen sunuyoruz:

“Kahramanmaraşspor’un eski genel kaptanı Harun Raşit Gümüşer, mevcut yönetimin işi bilmediğini ve bu yüzden takımın düşme potasına girdiğini belirterek, yönetimi istifaya davet etti ve “Bıraksınlar, ben varım” dedi.

Dün, sahibi olduğu Osmaniye Karayolu üzerindeki TATA Gümüşer Plaza’da bir basın toplantısı düzenleyen Gümüşer, takımın bu hale gelmesindeki en önemli etkenin mevcut yönetimin basiretsizliği olduğunu öne sürerek, yönetimin önce futbolcuları kadro dışı bıraktığını, ardından da teknik heyetle yolları ayırma noktasına geldiğini, ancak asıl gitmesi gerekenin ise mevcut yönetim olduğunu söyledi.

GENEL KAPTANLIKTAN İSTİFA ETMİŞTİ!

Kahramanmaraşspor’un sezon başında Ahmet Gaffar Akarca önderliğinde yeni oluşumunda yer alan, ancak Akarca ve arkadaşlarının yönetime seçildiği kongrede listeye girmeyen Gümüşer, hatırlanacağı gibi bu yeni oluşum tarafından genel kaptanlık (futbol şube sorumluluğu) görevine getirilmişti. Gümüşer, Hanefi Mahçiçek’in görevi bırakmasının ardından yapılan ikinci olağan kongre öncesinde de genel kaptanlıktan da istifa etmiş, ancak gerekçelerini açıklamamıştı.

Dün düzenlediği basın toplantısında Ali Sercan Saraylı başkanlığındaki yönetim kurulunu adeta topa tutan Gümüşer, Kahramanmaraşspor’un kişilerin oyuncağı olmadığına dikkat çekerek, bir an önce bu yönetimin görevden ayrılmasını ve istifa ederek kongre kararı almasını istedi. Gümüşer, “Bu yönetim, yaptığı uygulamalar ile basiretsizliğini ortaya koydu. Yöneticilik, farklı bir olaydır. Futboldan anlamıyorsan, yardım alacaksın” diyerek de üstü kapalı olarak yönetimi ‘işbilmezlikle’ suçladı. Gümüşer, şunları söyledi:

‘BU TAKIM SAHİPSİZ DEĞİLDİR’

“Önce Gigi Multescu’yu gönderdik. Bana göre yanlış yaptık. Biz Multescu’yu gönderirken futbolculara uyduk. Ama, Multescu doğru yapıyormuş. Orada yanlış yapmışız. Bunu büyük bir yanlış olarak değerlendiriyorum. Takım başarısız olmaya başladığında Multescu’nun gönderilmesinin yanlış olduğunu gördüm. Şifo Mehmet’in ekibi getirildiğinde her şeyin daha iyi olacağı kanısındaydık. Ardından da takım içinde ahenk bozulmaya başladı ve başarısız sonuçlar geldi. Hatay’a ve Tarsus’a mağlup olduk, Adana ile berabere kaldık.

DİSKİ mağlubiyetinin ardından görevi bırakacaktım. Karar vermiştim. Ancak, önümüzde önemli maçlar olduğu ve takıma zarar vereceğim gerçeğini göz önünde bulundurarak istifamı Şanlıurfa Belediye maçı sonrasında açıklayacaktım. Ama, yönetim benim istifa edeceğimi teknik heyete ve futbolculara bildirmiş. O zaman, orada kalmamın bir anlamı da yoktu. Ne sıfatla takımın yanında yer alacaktım? Bu yüzden de Şanlıurfa Belediye maçı öncesinde istifamı açıklamış, ancak gerekçesini açıklamamıştım.

Kulüpteki görevimden istifa etmemin bir çok nedeni var. Bir kere bu yönetim, kararların ardından durmuyor. Ben futbol şube sorumlusu olarak bir karar veriyorum, üç gün sonra yönetim bu kararı bozuyor. Şimdi düşünün; Veli, Selçuk, Nedim, Erdal, Hakan, Ediz, Sadık ve Sezer’i kadro dışı bırakıyorsunuz. Bu 8 futbolcunun kulübe maliyeti 200 milyar liradır. Bu parayı yok sayamazsınız. Neye göre kadro dışı bırakıyorsunuz, teknik heyetin raporuna göre. Peki, sonra neden teknik heyet ile yolları ayırma kararı alıyorsunuz?

Yönetim, 8 futbolcuyu kadro dışı bırakırken de iş bildiğinden değil; güvendiğini ve arkasında olduğunu söylediği teknik adamın raporuna göre karar veriyor. Peki, o zaman neden teknik adamla yollarınızı ayırıyorsunuz. Teknik heyet, ara transfer için 14 futbolcu tavsiye etmiş, raporlarını vermiş. Madem öyle, neden hocanın arkasında durmuyorsunuz? Ben teknik heyetle görüştüğümde bunun maliyetinin 700-800 milyar liraymış. Şimdi, hocayı göndereceksin, yeni hoca getireceksin. O zaman, 8 de yeni futbolcu mu getireceksin yeni hocaya..

Takımın selameti açısından bu yanlış. Siz takımda yer bulan 5-6 futbolcuyu aynı anda kadro dışı bırakamazsınız. Bu sizin iş bilmediğinizi gösteriyor. Şenol Fidan ve ekibine inandık, diyorlar. Bu doğru, güzel bir karar. Buna saygı duyarız. Peki, maliyeti 200 milyar lirayı bulan 8 futbolcuyu bu hocaların raporları ile kadro dışı bırakmadın mı? O zaman, hocayı neden gönderiyorsun? Adama bunu sormazlar mı? Kahramanmaraşspor, kişilerin oyuncağı olamaz. Bu takım sahipsiz değildir. Mevcut yönetimin yapacağı en akıllı davranış, istifa ederek kongre kararı almalı ve bu arada da tüzükteki 5 yıl yöneticilik yapamayan başkan olamaz hükmünü de kaldırmalıdır. Yönetimin en büyük faydası bu olur. Yönetim bırakıp giderse, ben her şeyimle Kahramanmaraşspor için varım. İddia ediyorum, bu takımın düşmesi yüzde 80 oldu. Ama ben başkan olursam, ekibimle birlikte işbaşına gelirsem bu takımı kümede bırakırım. Kimseden de 5 kuruş yardım istemiyorum. İddialıyım, onlar bıraksınlar ben varım.”

YENİ YÖNETİME VERYANSIN ETTİ!

Gümüşer, konuşması sırasında sık sık yönetimi ‘beceriksizlik’, ‘basiretsizlik’, ‘işbilmezlik’ ile suçlarken, yeni oluşumda resmi olarak yer almaması ve daha sonra genel kaptanlık görevinden de istifa etmesinin nedenleri arasında, yönetimin bu durumunu gösterdi. Kendisinin ekibi ile birlikte hazır olduğunu ifade eden eski genel kaptan Gümüşer, bir soru üzerine bugünkü takım için 650 milyar lira civarında para harcandığını, bunun yaklaşık 200 milyar liralık bölümünün İddaa’dan geldiğini, mevcut yönetimin ise 200 milyar lira kaynak oluşturduğunu ve geri kalan 250 milyar liralık bölümün ise bağış ve yardımlarla sağlandığını söyledi.

‘KAHRAMANMARAŞSPOR İYİ YÖNETİLMİYOR’

Kahramanmaraşspor’un iyi yönetilmediğini vurgulayan Harun Raşit Gümüşer, bir soru üzerine de “Göreve geldiğimde bir idari menajer getireceğim. Görüştüğüm, konuştuğum insanlar var. Bunlarla yaptığımız projeler kamuoyunun takdirini kazanacak ve Kahramanmaraşspor’u rahata kavuşturacaktır” dedi.

Israrlı sorular üzerine Gümüşer, idari menajer olarak da Kahramanmaraşspor’un eski yardımcı antrenörlerinden ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Görevlilerinden Ferhat Özdemir’i düşündüğünü söyledi.” (Gümüşer'in basın toplantısındaki sözleri Yorum Gazetesi'nden alınmıştır.) (www.kanal46.tv)