Konya'nın Beyşehir ilçesinde oynanan amatör müsabakada hakemin yaptığı hatalar ortalığı karıştırdı. Ev sahibi takımın 1-0 mağlup olduğu müsabaka sonunda kural hatası yapıldığını ileri süren Beyşehir Belediyespor'lu yönetici ve futbolcular hakem üçlüsüne tepki gösterdi.

Konya 1. Amatör Küme Süper Grup'ta zirveyi ilgilendiren önemli karşılaşma Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda oynandı. Grubun lideri ev sahibi takım Beyşehir Belediyespor, üçüncü sıradaki Muhasebe Gençlerspor'u konuk etti.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada, rakibini kendi evinde 1-0 mağlup eden misafir takım Muhasebe Gençler oldu. Grupta oynadığı tüm müsabakaların tamamını kazanan, 6. haftaya kadar kalesinde hiç gol görmeyen ligin tek namağlup takımı olan Beyşehir Belediyespor, Muhasebe Gençler'e yenilmesine rağmen liderliğini devam ettirdi. Ancak, müsabakayı yöneten hakem üçlüsü karşılaşmada maçın sonucuna etki edebilecek iki önemli kural hatası yaptı. Beyşehirli yönetici ve futbolcuların müsabakadan sonra skandal olarak nitelendirip tepkilerine yol açan ilk hakem hatasının başlangıcı müsabakanın ilk devresinde yaşandı. Maçın 46. dakikasında ilk devre sarı kart gören Beyşehir Belediyespor'lu futbolcu Ahmet Adıgüzel'e orta hakem Gökhan Alay tarafından ikinci sarı kart gösterildi.

Ancak, kural gereği çift sarı kart gören oyuncunun kırmızı karttan oyun dışı kalması gerekirken, aynı oyuncu sahada görev yapmaya devam etti. Hakemin bu kararına her iki taraf oyuncuları ve yöneticileri de maç esnasında tepki göstermedi. Ancak, Beyşehir Belediyespor teknik heyeti, çift sarı kart gören futbolcusu Ahmet Adıgüzel'i yaklaşık 15 dakika daha futbol oynadıktan sonra yaptığı değişiklikle saha dışına aldı. Adıgüzel'in yerine Tunahan oyuna girdi.

Müsabakanın uzatma bölümlerinde ise ikinci hakem hatası yaşandı. Beyşehir Belediyespor'da oynayan Ali Karabacak, maçın uzatma bölümlerinde 90+3'de rakip oyuncuya faul yaparak yere düşürdü. Orta hakem daha önce sarı kart gösterdiğini sandığı Ali Karabacak'a önce sarı kart gösterdi, ardından kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı. Sarı kart göreceğini düşünen Ali Karabacak, hakemin kırmızı kartını görünce tepki göstererek yan hakeme koştu. Maçta daha önce sarı kartı olmadığını belirten Karabacak ve diğer Beyşehirli oyuncuların itirazı üzerine hakem kırmızı kartını iptal etti. Ali Karabacak uzatma bölümlerinde kalan 1 dakikada oyununa devam ederken, müsabaka sonunda saha karıştı. Hakemin iki önemli kural hatası yaptığını belirten Beyşehirli yönetici ve futbolcular, gözlemciye koşarak bu hataların rapora yazılmasını istedi. Müsabakanın ardından gerilim artarken, seyircilerin de tepkisi yükseldi. Güvenlik güçlerinin koruması altında uzun süre soyunma odasına gidemeyerek, saha ortasında bekletilen hakem üçlüsü daha sonra polis kordonu altında soyunma odasına gidebildi.

Beyşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Hamza Nergiz, orta hakemlerin yaptığı kural hatasının oyunun sonucuna etki ettiğini ileri sürerek, "Beyşehir olarak yıkılabiliriz. Futbolda bu da var. Liderliğe oynayan bir takımız, ama böyle hakem oyunlarıyla yıkılıyoruz. İki tane sarı kart gösteriyorlar, ardından kırmızı kartı vermiyorlar. Kural hataları var maçta. 5 numaralı futbolcumuza önce kırmızı kart gösteren hakem, uyarınca kararından vazgeçiyor. Ne zamandan beri hakemler kararlarından döner oldular.

Maça itiraz ediyoruz. Gözlemciye dedik ki, böyle hakemleri istemiyoruz. Burada bir derbi maç oynanıyor, böyle bir maça gönderdikleri hakemlere bir bakın. Böyle bir şey hiçbir yerde görülmüş şey değil. Biz yıkılmayı hazmederiz ama üstümüze oynanan oyunları kabul etmiyoruz. Bu maçın normal kurallarına göre yeniden oynanmasını istiyoruz, aksi takdirde takımımızı ligden çekeceğiz" diye konuştu.