Üstad Satranç Spor Kulübü’nden 9 yaşındaki Kağan Aydın Çelebi, Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda birinci olmayı başardı.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Üstad Satranç Spor Kulübü’nün 9 yaşındaki satranççısı Kağan Aydın Çelebi, Antalya’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında birinci olmayı başardı.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun yıllık faaliyet programında yer alan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası, Antalya’nın Kemer İlçesi’nde 21–27 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Üstad Satranç Spor Kulübünden katılan 4 sporcudan biri olan 9 yaşındaki Kağan Aydın Çelebi çok büyük bir başarı elde ederek kendi yaş kategorisinde birinci olarak Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. 7-8-9-10-11-12 yaş genel ve kızlar olmak üzere toplam 12 kategoride yapılan ve yaklaşık 1200 satranç sporcusunun katıldığı Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası, 9 tur üzerinde İsviçre sistemine göre oynandı.

Şampiyonada Üstad Satranç Spor Kulübünden katılan sporculardan Kağan Aydın Çelebi (9 Yaş)  9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlikle 8 puan; Fatih Burak Polat (10 Yaş) 9 maçta 2 galibiyet 3 beraberlikle 3,5 puan; Ece Atakan (11 Yaş) 9 maçta 5 galibiyetle 5 puan ve Hüdalfa Koyuncu (12 Yaş)  9 maçta 2 galibiyet 3 beraberlikle 3,5 puan topladı. Şampiyona ile ilgili değerlendirmede bulunan Üstad Satranç Spor Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, şunları söyledi:

“Çok büyük bir katılımın olduğu Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası çok çekişmeli maçlara sahne olmuştur. Kulübümüzün sporcuları çok büyük başarılara imza atmıştır. Özelikle 9 yaşındaki sporcumuz Kağan ın hiç mağlubiyet almadan kendi kategorisinde yer alan 150 sporcu arasında şampiyon olması bizi gururlandırmıştır. Sporcumuz üzerinde çok büyük emeği bululan Yusuf Kürüz hocamıza da teşekkür ederim. Diğer sporcularımız da kendi kategorilerinde yine elde ettiği puanlar ve oynadığı maçlarda gösterdiği performanslar çok iyidir. Gelecek sezonda Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına daha fazla sporcu göndermek istiyoruz.

Daha önce 2009–2010 sezonunda Türkiye Kulüpler şampiyonasında 16 yaş altı masada mücadele eden sporcumuz Kemal Seviner yine Türkiye Şampiyonluğunu kazanmıştı. Bu madalya satranç da ilimiz adına alınan ilk altın madalya özelliğini taşıyordu. Bu kazandığımız madalya ile birlikte ikinci kez Altın madalya kazanmış bulunmaktayız. Bundan sonra yine Üstad Satranç Spor Kulübü olarak Kahramanmaraş'ta satrancı daha güzel yerlere taşıyacağımıza ve daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. (www.kanal46.com)