Kırkpınar'a katılan Başbakan Erdoğan sürprizle karşılaştı. Üç kez üst üste seçimleri kazanarak Başbakan olduğu için "Siyasetin Başpehlivanı" ilan edilen Erdoğan'a altın kemer takıldı.

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Erdoğan'a bir sürpriz yaparak altın kemer taktı.

Kırkpınar güreşlerine katılan Başbakan Erdoğan, seyircilerin büyük ilgisi ile karşılaşırken, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

Başbakan Erdoğan daha sonra Kırkpınar'ın efsane ismi Ahmet Taşçı'ya iki altın kemer aldığı ve yağlı güreşlere katkısından dolayı UNESCO ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlatılan bronz el işleme kemeri taktı. Başbakan Erdoğan tam yerine oturacağı sırada sürprizle karşılaştı.

Güreşlerin sunucusu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste 3 defa başpehlivanlığı kazanan pehlivanın altın kemerin ebedi sahibi olduğunu hatırlattı. Sunucu, üst üste 3. defa seçimleri kazanarak Başbakan olan Erdoğan için de "Siyasetin Başpehlivanı" ifadesini kullandı.

50 yıldır cazgırlık yapan Şükrü Kayabaş'ın "Bizim başbakanımız bir tanedir" diye başladığı manisi izleyiciler tarafından alkış aldı. Erdoğan'a altın kemeri CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi taktı. Sedefçi Erdoğan'a, "Kırkpınar'da bir gelenek vardır, üst üste başpehlivan olan altın kemerin ebedi sahibi olur. Sizde siyaset dünyasında üst üste üçüncü defa Başbakan oldunuz ve altın kemeri hak ettiniz" dedi. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile beraber objektiflere poz veren Başbakan bu jestten oldukça duygulandı.

Tören öncesi basın toplantısı düzenleyen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kılıçdaroğlu'na sitem ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu, Edirne'ye geleceği yönünde söz vermişti. Ama gelmiyor. Bir daha ağa olursam Kırkpınar'a davet etmem, çağırmam" dedi.

Kemeri CHP'li başkan taktı

Erdoğan'a kemerini CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi taktı. Sedefçi Erdoğan'a, "Kırkpınar'da bir gelenek vardır, üst üste başpehlivan olan altın kemerin ebedi sahibi olur. Sizde siyaset dünyasında üst üste üçüncü defa Başbakan oldunuz ve altın kemeri hak ettiniz" dedi.