Köylere altyapı, yol ve içme suyu gibi hizmetler götüren Kahramanmaraş Köylere Hizmet Götürme Birliği önemli bir protokole imza attı. SODES kapsamında ‘Spor Yapmayan Köy Kalmasın’ projesi çerçevesinde 20 köye spor tesisleri yapılarak özellikle genç ve çocukların spora teşviki sağlanacak.


Kahramanmaraş Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında DOĞAKA tarafından desteklenen ‘Spor Yapmayan Köy Kalmasın’ projesi çerçevesinde 20 köy muhtarıyla protokol imzaladı.


Kahramanmaraş Valiliği toplantı salonunda imzalanan protokol töreninde konuşan Kahramanmaraş Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör; “Spor genel manada hem vücutta fizyolojik değişikliklere neden olur, hem de psikolojik açıdan kişisel gelişime destek verir. Futbol bir takım sporu olduğundan, kişi hem sosyal iletişim kurar, hem de ortak bir hedef için takımıyla birlikte mücadele verir ve sosyal bağları güçlendirir.


Futbol gençler arasında oldukça yaygın olmasına rağmen, köylerimizde yeterli spor alanları olmadığı için gençlerimiz yeterince spor yapamamaktadırlar. Bu bağlamda; Merkez ilçeye bağlı 20 köyde, SODES kapsamında hazırlanan söz konusu proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına(DOĞAKA) sunulmuş ve proje DOĞAKA tarafından uygun bulunarak destek almaya hak kazanmıştır.


 Proje kapsamındaki her köye, bir çift kale direği ve filesi, dört adet korner direği, iki adet futbol topu, ondört adet bip forma ve yedek oyuncu kabinleri gibi spor malzemeleri alınarak teslim edilecek ve futbol maçı müsabakaları yapılacaktır.” diyerek Projenin hayırlı olması temennilerinde bulunarak köy muhtarları ile projenin uygulanması hususundaki protokoller imzalanmıştır” diye konuştu.


Kahramanmaraş Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının görev alanı içerisinde bulunan ve belirli kriterler göz önüne alınarak belirlenen 20 köyde uygulanacak projeyle kültür, sanat ve spordan yoksun ortamlarda yaşayan gençlerin zararlı alışkanlıktan uzak tutulması ve spora yönlendirmesi sağlanarak sosyal nesiller yetişmesine katkı yapması sağlanmaya çalışılacak. Haber Merkezi