Kahramanmaraş Sezal Spor Kompleksi ve KATİK'in organize ettiği ve bu yıl 8.si yapılan geleneksel Cumhuriyet Kupası tenis turnuvasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl zirvede yine Mehmet Alaybeyoğlu yer aldı.

45 sporcunun yaklaşık bir ay süreyle mücadele ettiği turnuvada, Kemal Canlı ile Mehmet Alaybeyoğlu rakiplerine üstünlük sağlayarak finale kadar geldiler.

Final karşılaşmasında yaklaşık 2 saat süren mücadele sonunda rakibine üstünlük sağlayan Mehmet Alaybeyoğlu 8. Cumhuriyet Kupasının sahibi oldu.

Turnuvanın ödül töreninde bir konuşma yapan Sezal Spor Kompleksi Genel Müdürü ve Kahramanmaraş Antrenörler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çanak, 8 yıldan beri süregelen bu turnuvanın özellikle manevi açıdan değerinin büyük olduğu belirterek, tenis sporunun Kahramanmaraş'ta yayılmasına ve sevilmesine vesile olduklarından dolayı spor kompleksi olarak büyük mutluluk duydukların, bunu en büyük göstergesinin ise; her yıl Sezal spor kompleksinde Cumhuriyet ve Alaeddin Sezal adı altında düzenlenen iki turnuvaya katılımın her geçen yıl daha fazla sporcunun katıldığını söyledi.

Çok sayıda tenis severin izlediği Cumhuriyet Kupasının ödül töreninde, turnuvada şampiyonluğu kazanan Mehmet Alaybeyoğlu'nun kupasını Kahramanmaraş Anadolu Basın Birliği 2. Başkanı Devrim Başer, finalde Alaybeyoğlu'na kaybeden ve 2. olan Kemal Canlı'ya ödülünü Sezal Spor Kompleksi Genel Müdürü ve Kahramanmaraş Antrenörüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çanak verdi. (Kaynak: Memleket - www.kanal46.com)