Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender, Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonasının 21-22 Eylül'de Kahramanmaraş'ta yapılacağını belirtti.

Kalender, yazılı açıklamasında, değişik kategorilerde yarışların gerçekleştirileceği şampiyonaya engelliler yüzme milli takımının kadrosunun belirleneceğini kaydetti.

Şampiyonaya Türkiye'nin değişik illerden engelli sporcuların katılacağını ifade eden Kalender, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin engelli milli yüzücülerinin Kahramanmaraş'tan çıkması, başarıları, insanı düşündürmektedir. Denizi olmayan bir şehirden dünya dereceleri alan sporcuların çıkmasını çok önemsiyorum. Bu başarıda katkısı olanları kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum.

Şampiyonada engelli yüzme havuzlarının açılışı da yapılacak. Engelli sporlarının gelişmesi ve geliştirilmesi için yapılan çabalar ve çalışmalar bu müsabakalarla ortaya çıkarılmaktadır. On üç engelli spor branşına sahip Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan bu müsabakalar ile 2012 olimpiyatları hedef alınmaktadır. Engelli insanların gerçek özgüveni ve yaşama azmi spor ve eğitimle, istihdamla olacaktır.'

Kalender, vatandaşları engelli yüzme şampiyonasını izlemeye, engelli sporculara destek olmaya davet etti. (haberler)