Kahramanmaraş Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası başladı. 2 gün sürecek olan şampiyonaya Kahramanmaraş, İstanbul (2 takım), Ankara, Mersin, Hatay, Bingöl, Antalya, Isparta, Van, Kırıkkale illerinden toplam 76 bedensel engelli sporcu katılıyor.

Şampiyonanın açılışı dolayısıyla dün düzenlenen törende konuşan Bedensel Engelliler Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, Kahramanmaraş'ta böyle bir organizasyonu yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de ilk kez engellilere yönelik olimpik düzeyde yüzme havuzunun Kahramanmaraş'ta yapıldığına dikkati çeken Çullu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a bu eseri kazandırdığı için minnet duyduklarını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakçı da ''Su içerisinde nilüfer çiçeklerini andıran bu sevgili çocuklarımızı, engelli sporcularımızı bu tesislerde görmek spor camiasını memnun etmektedir. Kahramanmaraş olarak milli takımlarda önemli sporcularımız bulunmaktadır. İlimiz adına gurur vericidir'' diye konuştu.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender ise engelli sporcularımızın özellikle Kahramanmaraş'tan çıkıp dünya şampiyonalarına imza atmalarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Kalender, ''Federasyon olarak 13 branşta faaliyet göstermekteyiz. Son zamanlarda engelli sporcular ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini görmekteyiz. Türkiye'de benzeri olmayan tesisler yapılıyor. Gerçekten çok mutlu oluyoruz''dedi.

AK Partili Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da belediye hizmetlerinde önemli çalışmalara imza attıkları, ancak bu tesisin kendilerine ayrı bir gurur yaşattığına işaret etti.

Vali Yardımcısı Servet Güngör de engelliliğin çağdaş toplumların bir olgusu olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Baktığınız zaman çağdaş toplumlarda engelli oranı yüzde 12 civarındadır. Bu açıdan baktığınızda nüfusunun önemli bir bölümü engelli olduğu ülkelerde kamu yapılarının ve kent alanlarının engellilerin gündelik ihtiyaçlarına karşılayacak şekilde dizayn edilmesi çok önemli. Son yıllarda kamu kuruluşlarında engellilerin gelişimine yönelik yeni düzenlemeler var. Biz engellileri toplumun her alanında görmek istiyoruz. Engellilerin sporun her alanında yer alması gerekiyor.''

Açılış töreninin ardından yapılan yarışmalara 11 ilden 76 sporcu katılıyor. Şampiyonada sporcular 16 ayrı kategoride mücadele edecek. Yarışmalar yarın sona erecek.

Bu arada açılış programına katılan 5 yaşındaki engelli Elifsu Özen, izleyicilerin ilgisini çekti. Havuzun başında iki değneği ve spor kıyafeti ile dikkati çeken, yaptığı sevimli hareketler ile izleyicilerden alkış alan Elifsu Özen'in önümüzdeki yıllarda yüzme sporuna başlayacağı öğrenildi.
(www.kanal46.com)