Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı. TFF Başkanı Mahmut Özgener ile Fatih Terim arasında federasyonun Levent'teki binasında yapılan görüşmede 2012'ye kadar anlaşmaya varıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun verdiği yetki doğrultusunda Fatih Terim ile nihai görüşmeyi gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bugün Terim ile tüm şartlar üzerinde anlaşmaya vardı.

A Milli Takım teknik direktörlüğünün yanı sıra tüm yaş gruplarındaki Milli Takımların sorumluluğuna da devam edecek olan Fatih Terim'in yıllık ücreti 3 milyon 120 bin YTL olarak belirlendi. Bu rakam aylık 260 bin YTL'ye tekabül ediyor.

Anlaşma sonrası bir açıklama yapan Başkan Mahmut Özgener, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nda yer almak isteyen Milli Takımımızın bu hedeflere Fatih Terim ile ulaşacağını düşündüklerini belirtti.

Özgener şöyle devam etti:

"Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir kurum olarak kendi gelirlerini elde eden ve futbol ekonomisini büyüterek gelirlerini her geçen gün artıran bir kuruluş olduğunu vurgulamak isterim. Özerklikten dolayı devletimizden hiçbir maddi girdi sağlamadığımız gibi düzenli olarak gelir vergisi de ödemekteyiz. Türkiye Futbol Federasyonu, bu çerçevede Fatih Terim'in yeni sözleşmesini düzenlemiştir".

Başkan Mahmut Özgener, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir yıl içinde sponsorluk girdisini yüzde 250 arttırdığına ve 40 milyon YTL'ye ulaşan sponsorluk gelirleri ile dünyanın en fazla gelir elde eden 6'ncı futbol federasyonu olduğuna dikkat çekti.

Fatih Terim liderliğindeki Milli Takımımıza 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yaşattıkları mutluluktan dolayı bir kez daha teşekkür eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener şunları söyledi: "Şampiyonada gösterdikleri mücadele ve oynadıkları unutulmaz maçlar ile turnuvanın adından en çok söz ettiren takımı olan millilerimiz, bu performansı ile sadece ülkedeki 70 milyonu değil Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Türki Cumhuriyetler'deki milyonlarca insanı da heyecanlandırmayı başardı. FIFA dünya sıralamasında 10'unculuğa kadar yükselen yine bu takım oldu".