Aranızda hatırlayanlarınız vardır iki yıl önce K.Maraş lisesi spor takımı voleybolda 2. lige yükselmiş, yerli ve yabancı transferler yapmış, neticesinde 2. ligde ilk yılı olmasına rağmen iyi bi mücadele örneği verip ligde tutunmayı başarmıştı.

Batıparktaki maçlar full seyirciye oynuyordu.Yerel idarecilerden ve sivil insiyatiften müthiş destek geliyordu kolay değildi Kahraman Maraşlı voleybola olan ilgisini ve sevgisini gösteriyordu.

Kulübün adının bi liseye ait olması Voleybol camiasınada sempatik geliyordu ve gerekli ilgiyi görüyordu.

İzleyenler vardır Ankarada Çankaya Belediyesiyle oynanan maçın ulusal bi kanaldan naklen yayınlanması şehirde ayrı bi heyecanla karşılanmıştı.Yayın sırasında bazı isimler telaffuz ettirilmişti.

* * *

Buraya kadar yazdıklarımız hep olumlu taraflardı bu noktadan hareket edecek olursak aklımızın bi köşesinde şu soruların cevapsız kaldığınıhatırlayacağız:

Bu takıma ne oldu?

Oyuncular nerede?

Verilen destek sözleri ve sahipleri neler yaptı?

Soruları çağaltmak mümkün ama şimdilik bu kadarıyla yetinelim

Öncelikle 2. ligde artık böyle bi takımımız yok ne mutlu bizlere.Ligden düşmemiş bi takımı ertesi yıl ligin katılım parası yatırıl(a)madığı için feda ettik.Bu olayla ne kadar gururlansak azdır.

07/08/2007 tarihinde http://www.kanal46.com/haber.php?h=4041 yayınlanan haberimizede takımın içinde bulunduğu durumu ilgilenenler olur düşüncesiyle paylaşmıştık ama her ne hikmetse kulak veren olmadı halbuki ne kadar çok destek verenlerimiz olmuştu (lafta) bu takıma.


Artık şehrimizde klasikleşmiş olan bu ilgisizlikten bahsetmek bizlere usanç verdiği belirtmeliyim.

Eğer gerçekten bu şehir ve bu şehrin çocukları sevilmiş olsaydı nüfusu 500.000 aşmış olan bu şehri 60'lı yıllardan kalma bi salona mahkum etmezlerdi bizlerde şehrimizdeki sayısız cevherlerin nasıl kaybedildiğini görerek üzülmezdik.

Yazımızın ikinci kısmında bu imkansızlıklara rağmen şehrimizi üst liglerde temsil eden hemşehrilerimizden ve düşüncelerinden bahsedeceğiz


* * *