Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kahramanmaraş Belediyesi ‘Yaz Spor Okulları’na bu yılda ilgi yoğun oldu. Özellikle yüzme kurslarına büyük ilgi gösterilirken, geçen yıl 500 olan kursiyer sayısının bu yıl bini bulduğu bildirildi.


Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla Kahramanmaraşlı vatandaşlara bu alanda her türlü imkanı sunmaya çalışan Kahramanmaraş Belediyesi, Yaz Spor Okullarında binlerce çocuğa spor eğitimi vermeye devam ediyor. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Yaz Spor Okullarında Kahramanmaraşlı çocuklara spor eğitimi vererek yaz aylarını daha verimli geçmesini sağlanırken, aynı zamanda sporcu seçmesi de yapılıyor. Ücretsiz verilen bu eğitimlere ilgi her yıl biraz daha artarken, özellikle yüzme kurslarına ilginin çok yoğun olduğu ifade edildi. Geçen yıl 500 olan kursiyer sayısının bini bulduğunu belirten yetkililer, yeni tesisler yapıldığı zaman bu sayının artırıla bileceğini söyledi.



Konu hakkında Manşet Gazetesi Spor Servisine değerlendirmelerde bulunan Belediye Tesis Amiri Mehmet Altunbaş, Kahramanmaraş Belediyesinin Kahramanmaraş için çok büyük bir hizmet yaptığına dikkat çekti. Sosyal belediyeciliğinin gereği olan sportif faaliyetleri Kahramanmaraş Belediyesinin çok iyi yaptığını söyleyen Altunbaş, bu hizmetlerin artarak devam edeceğini bildiğini belirtti. Yüzme branşında çok fazla kursiyer olduğa dikkat çeken Altunbaş, Kahramanmaraş halkının kurslara ilgi göstermesinden memnun olduklarını söyledi. Tesisin çok fazla büyük olmadığını ancak tüm talepleri değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Altunbaş, bu konuda Kahramanmaraş Belediyesinin de titiz çalışmaları olduğunu ifade etti. Yüzme havuzu hakkında bilgiler veren Altunbaş, şunları söyledi: “Kahramanmaraş Belediyesi geçen yıl yaz spor okulları arasına yüzme kursunu da kattık. Geçen yıl yüzme kursunda 500 öğrencimiz vardı.  Bu yıl yüzme kursunda ki öğrenci hedefimiz 800’dü.  Fakat öğrencilerimizin yoğun talebinden dolayı bu yıl bin 100’e kadar kayıt aldık. Şuan yüzme kurslarına düzenli olarak katılan öğrencilerimizin sayısı bin. Günlük 4 seans olarak yüzme kurslarını devam ettiriyoruz.  Geçtiğimiz yıl tek seans sadece gün devam ediyordu. Bu yıl iki A ve B şeklinde iki grup yaptık.  Tek bir seansımız da yaklaşık 120 öğrenci bulunuyor.  Yüzme kursuna 380 civarında kız öğrenci var. Öğrencilerimize 6 erkek 5 bayan hocamız yüzme dersi veriyor.  Kız öğrencilerimizin seansına sadece bayan hocalarımız giriyor. Öğrencilerimize günlük 2 saat ders veriyoruz.”


 “35 GÜNDE TAM ANLAMIYLA YÜZME ÖĞRENİYORLAR”


Kursa gelen çocukların 35 günde yüzmeyi öğrendiğini belirten Altınbaş, bu sürenin aynı zamanda kurs süresi olduğunu hatırlattı. Kursta çok deneyimli hocaların olduğunu aktaran Altunbaş, şunları söyledi: “Yüzme kursuna gelen öğrencilerimizin çoğunlu yüzmeye sıfırdan başlıyor.  Kursa gelen öğrencilerimize yüzmeyi eğitim aşamalı öğreterek kurstan ayrılmalarını sağlıyoruz.  Yüzmeyi hiçbir şekilde bilmeyen öğrencilerimiz 35. günün sonunda havuzdan çıkmıyor.  Bu Kahramanmaraş’ın yüzme dalında  çok geride kaldığını gösteriyor.  Geçmiş yıllarda imkanların kısıtlı olması öğrencileri yüzmeye yöneltmiyordu.  Kahramanmaraş’ta birkaç havuzdan başka imkan olmadığı için yüzme dalında çok geri kalındı.  Bunun yanında geçmişte havuz sayısı az olduğu için yüzmek ücretli oluyordu.  Fakat şimdi Belediyemizin sağladığı imkanlarla Kahramanmaraş’ta yüzme de gelişecek. Yaz spor okullarında sadece kurslarla değil öğrencilerimize servis imkanı sağlayarak da hizmet veriyoruz.  4 servimizle öğrencilerimiz kurslardan sonra evlerine kadar götürüyoruz.”  


“VELİLER ÇOK MUTLU”



Kursa çocuklarını getiren velilerin hizmetten çok memnun kaldıklarını dile getiren Altunbaş, şunları dedi : “Yüzme kursu içi velilerimizden çok önemli tepkiler alıyoruz.  Gelecek yıl yüzme kursuna talep daha da artacak. Talep yoğunluğuna nasıl cevap veririz bilmiyorum. Yüzme kursunda sağlık konusunda tahlilleri alıyoruz.  Havuzlarımız ücretsiz ve günlük kullanım olmasına rağmen çok temiz. Sağlık Bakanlığı’nın havuzlardan istemiş olduğu değerleri günlük olarak alıyoruz.  Bu havuz içerisinde alabileceğimiz öğrenci sayımız bin 200 adet. Öğrenci sayısı bunun üzerine çıktığı zaman yüzme kursundan istediğimiz verimi alamayabiliriz.  Kahramanmaraş Belediye Başkanımızın bize sağladığı imkanlarla verimi en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz.  Şuana kadar başarılı olduk. Gelecekte de başarılı olacağımıza inanıyoruz.”  


 HİZMETTE SINIR YOK



Yüzme antrenörlerinden Sait Kılıçsallayan ise, Kahramanmaraş Belediyesinin yüzme kurslarında her türlü imkanı sağladığına dikkat çekti. Öğrencilerin kurs alanına taşınmasından kafalarına taktıkları bonelere kadar her türlü hizmetin düşünüldüğünü söyleyen Kılıçsallayan, bunların her yıl düzenlendiğini belirtti. Kurslarla ilgili bilgiler veren Kılıçsallayan, şunları söyledi: “Yüzme kursuna gelen öğrencilerimizi yüzme bilenler ve bilmeyenler olarak iki gruba ayırıyoruz.  Yüzme bilen öğrencilerimizi öncelikle testlerden geçiriyoruz. Daha sonra kulvarlarına göre hocalarına bırakıyoruz.  Kursa ilk kez gelen öğrencilerimizi de iki ayrı gruba ayırıyoruz. Hiçbir havuzda bulunmayan ayak çırpma havuzunda öğrencilerimizi korkutmadan suya alışmalarını sağlıyoruz.  Bu aşamadan sonra öğrencilerimiz kademe olarak kursa devam ediyor. Kursa gelen öğrencilerimizi belirli bir aşamaya getirene kadar zorlamıyoruz. Öğrencilerimizi korkutmadan onlara sevgi ile yaklaşıp başarılı olmalarını amaçlıyoruz. Geçen yıl çok başarılı bir kurs dönemi geçirdik. Bu yıl da aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz.”


 “BU YILKİ ÖĞRENCİLERİN HEPSİ YÜZME ÖĞRENDİ”



Kılıçsallayan, son olarak şunları söyledi: “Kursa katılan öğrencilerimizin tamamı şuan yüzebiliyor.  Yaklaşık bir haftalık bir süre kaldı.  Bir hafta içerisinde öğrencilerimizin yüzmelerinin pekişeceğine inanıyoruz. Yüzme bütün spor dallarından ayrı ve çok özel bir spor dalı.  Yüzme hocalarımız kendi alanında çok başarılı hocalar. Kursta öğrencilerimizle velilerimizle bir aile ortamında çalışıyoruz.  Hedefimiz gelecek yıllarda çok geniş kitlelere hitap etmek.  Talep yoğunluğu her geçen yıl artıyor. Yüzme kurslarını sadece bir hafta değil de daha uzun bir süre yapılırsa daha da verimli olacağına inanıyoruz. Kurslarda çok yetenekli öğrencilerimiz var.  biz onları kursumuz tamamlandıktan sonra Gençlik Spora yönlendiriyoruz.  Belediye spor bünyesinde de bir kapalı havuz olduğu zaman alt yapıda sporcular yetiştirebiliriz.  Yüzme kursunda çok yetenekli öğrencilerimiz var.  Yetenekli öğrencilerimizi gençlik spora yönlendiriyoruz orada eğitimlerine devam ediyorlar.”  Haber: Cebrail SARI / Manşet