EBA üzerinden uzaktan eğitim evde öğretim programı uygulanacağı için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz EBA şifre kullanımı ve şifremi unuttum giremiyorum gibi sorularını sosyal medya platformlarında çok sık soruyorlar. Bu haberimizde mebpersonel.com farkıyla EBA eğitimde bilişim ağı sistemine giriş ve EBA üzerinden şifresini unutan öğrenciler için şifre alma yöntemlerini anlatacağız. En çok sorulan sorulardan birisi "EBA giriş şifremi unuttum" nasıl temin edebilirim oldu. Bu haberimizde bunu detaylı şekilde siz okurlarımıza açıklıyoruz.

Gerek öğrenciler gerekse öğretmenler tarafından sıklıkla tercih edilen platformlardan olan EBA'ya giriş yapmak çok kolay arkadaşlar. Aşağıda yer alan yazımızda sizler için EBA'ya giriş yapmak için öğrenci şifresi nasıl oluşturulur anlatmaya çalıştım. Çok basit bir şekilde şifre oluşturarak EBA platformunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

EBA'ya Öğrenci Şifresi Almak
İlk olarak e-okul yardımıyla tek kullanımlık şifre alabilirsiniz. www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız ve sağ yukarıda yer alan öğrenci butonuna tıklayınız.Karşınıza gelen EBA Hesabı Oluştur(E Okul) butonuna tıklayınız.


Karşınıza gelen ekranda güvenlik kodu, tc kimlik nosu, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı seri no ya da cilt nosunu yazarak giriş yapınız. Bundan sonra sizden kullanmak üzere şifre belirlenmeniz istenecek. İsterseniz mail adresi ya da telefon nosunu da yazarak şifre unutma gibi durumlarda kolay bir şekilde şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Umarım eba'ya öğrenci şifresi nasıl alınır sorunuza cevap bulmanız konusunda yardımcı olmuşumdur. Ayrıca bir de velilerde EBA'ya aktif bir şekilde girebilirler.

Veli Aracılığıyla EBA İçin Nasıl Şifre Oluşturulur
www.eba.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan veli butonuna tıklanır. Ekranda açılan e-devlet kapısı aracılığıyla e-devlet şifresi ile eba'ya giriş yapılabilir. Ve tek kullanımlık bir şifre oluşturulabilir.


Ya da öğretmeniniz EBA'ya giriş yaparak sizlere tek kullanımlık şifre de verebilirler. Daha sonra bu tek kullanımlık şifren ile EBA'ya giriş yaparsın ve şifreni değiştirmen için gerekli olan ekran karşına çıkar ve bu şekilde şifreni değiştirebilirsin.

Kısaca EBA'ya giriş yapmak için kendiniz E-okul bilgileri ile giriş yapıp daha sonra kendi şifrenizi oluşturabilir ya da veli ve öğretmenlerinizden geçici tek kullanımlık şifre aldıktan sonra EBA platformuna girip kendi şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Öğretmen Nasıl EBA Şifresi Verir
Eba şifresi nasıl verilir diye özellikle öğretmen arkadaşlardan da çok fazla soru geliyor. Öğretmen hesabınızla yani MEBBİS şifreniz ile ya da E devlet hesabınız ile EBA ya giriş yapınız daha sonra üst köşede yer alan menüden öğrenci şifre verme bölümüne tıklayınız.

EBA'ya girmek için detaylı bilgiler aşağıdaki görselde detaylı açıklanmıştır: