AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, demokrasinin en önemli unsurlarından birinin basın hürriyeti ve gazeteciler olduğunu belirtti.


Güvenç, ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' dolayısıyla yaptığı açıklamada, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını vurguladı. Gazetecilerin gününü kutlayan Güvenç, şunları kaydetti:


''Demokrasinin en önemli unsurlarından biri gazeteciler ve basın hürriyetidir. Basın hürriyeti ancak özgür, güçlü, yol gösterici, her türlü baskıdan uzak bir anlayışla mümkün olabilir. Demokrasinin güçlenmesi açısından basın hürriyeti ne kadar önemliyse, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, haber yaparken kişilik haklarına ve özel hayatın gizliliğine de dikkat etmek de son derece önemlidir. Buna dikkat etmek gazetecilerin ve basının kamuoyu nezdinde güvenirliğini ve etkinliğini artıracaktır.''


BELEDİYE BAŞKANI POYRAZ


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, gazetecilerin ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutladı.


Poyraz, yayımladığı kutlama mesajında, önemli ve etkin bir denetim organı olan basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğuna işaret etti.


Poyraz, şunları kaydetti:


''Demokrasi ancak herkesin bilgiye kolayca ulaşabildiği, fikirlerini, düşüncesini özgürce açıklayabildiği bir ortamda gelişir. Ülkemizde özgür bir basının olması ayrıca kamuoyu duyarlılığının artması bakımından da önemlidir. O nedenle mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yapan basın mensuplarının sorunlarının giderilmesi, haklarının iyileştirilmesi görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak adımlardır.''


KMESOB BAŞKANI KUYBU


Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu ise, gazeteciliğin, fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu belirtti.


Kuybu, ''10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü'' dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, basının toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğine işaret etti.


Kahramanmaraş'ta görev yapan gazetecilerin kent sorunları ile yakından ilgilendiğini aktaran Kuybu, şunları kaydetti:


''Kendilerine bu olumlu ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunun beklentilerine doğru şekilde açıklamalarına yardımcı olmaktır. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve yönlendirici bir kamuoyunun oluşturulması ve fikirler ne olursa olsun huzur ve hoşgörü ortamı oluşturmasının korunmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmektedir.'' AA