Kahramanmaraş Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde alınan 11 adet otobüs halka tanıtıldı. Halkın "dolmuşlar ne olacak" sorusu üzerine Poyraz  "iki dolmuş birleşsin otobüs olsun" dedi.


TanıtımdaBaşkan Poyraz'ın  yaptığı konuşmada, şehirlerin büyümesiile sorunların da büyüdüğünü ifade ederek: “Şehirlerin ne kadar sorunlarını halletseniz de gelişmeye paralel olarak ulaşım sorunu da büyür. Biz bu sorunu çözmek adına ciddi adımlar atıyoruz. Bugün hizmete sunduğumuz 11 otobüsle birlikte toplu taşımada kullandığımız araç sayısı 34’e yükseldi. Otobüslerin bize maliyeti 3 milyon 266 bin liraya maloldu. Bu satın aldığımız otobüsler, son sistem teknolojik donanıma sahip ve engelli kardeşlerimizin de istifade edebileceği şekilde dizayn edilmiştir. İçerisinde dört adet kamera bulunmaktadır. Ayrıca orta yerinde bulunan digital ekran sayesinde otobüsün hangi durağa veya nereye geldiği konusunda vatandaşları bilgilendirecek sistem mevcut. Akıllı durak adı verilen sistemi de aynı zamanda duraklarımıza da uygulayacağız. Durakta bekleyen vatandaş beklediği otobüsün ne zaman geleceğini veya o anda nerede olduğunu bilebilecek durumda olacak” diye konuştu.


Ulaşım konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan Poyraz: “Trambus konusunda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Raylı sistem bize 300 milyon lira bir maliyetin yanı sıra şehrimizdeki yaklaşık 25 km’lik refujü de ortadan kaldıracak bir sistem olacağı için bunu kabul etmedik. Üzerinde çalıştığımız trambus ise raylı sistemin dörtte bir fiyatına ve özel alan gerektirmeyen bir sistem. Otobüsler tekerlek üzerinde ve elektrikle hareket ediyor. Elektrik sisteminin döşenmesi konusunda da dikilmesi gereken direkler yerine refujlerimizdeki ağaçlar da kullanılabilecek durumda. Bu konuda çalışmalarımız ve incelemelerimiz devam ediyor” diye konuştu.


Basın mensuplarının toplu taşıma konusunda dolmuşların sıkıntı yarattığının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Ben göreve geleli 11 sene oldu ve bu zaman içerisinde 3 tane dolmuş izni bile vermedim. Bugün 470 civarında dolmuş var. Buradan bir kere daha söylüyorum. İki dolmuş birleşsin ve bir otobüs olsun. Belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.


 


YUNUS TAŞ (www.kanal46.com)