Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "20. Yerel Medya Eğitim Semineri'ne" Malatya'dan 12 gazeteci katıldı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen seminere yaklaşık 300 gazeteci katıldı.

Açıklamada, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Genel Müdürü Murat Karakaya'nın yerel medya eğitim seminerlerinin basın mensuplarının bilgi ve tecrübelerinin artırılması, değişen mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları bakımından önemli bir fırsat olduğunu söylediği aktarıldı.

Karakaya, şunları belirtti:

"Seminere Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya olmak üzere 9 ilden 300 kadar yerel medya mensubu davet edildi. Ayrıca Almanya, Kıbrıs ve Azerbaycan'dan gelen gazeteciler de programımıza katıldı. Genel Müdürlüğümüzce, ülkemizin değişik yerlerinde düzenlenen yerel medya eğitim seminerleri, yerel medya mensuplarının bilgi ve tecrübelerinin artırılması, değişen mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları bakımından önemli bir fırsattır. Aynı zamanda deneyimli medya mensupları, akademisyenler ve kurumumuz arasında görüş alışverişinin sağlanması bakımından son derece faydalıdır."

Seminerin sonunda katılımcılara sertifikalarının BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, tarafından törenle verildiği ifade edildi.

Açıklamada, seminere Malatya'dan 12 gazetecinin iştirak ettiği ifade edildi.