Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrencilere bıraktı.


Dumlupınar Ortaokulu ve Genç Osman İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini makamında kabul eden Vali Kocatepe, 23 Nisan 1920'de Cumhuriyetin temelinin atıldığını belirtti.
Kocatepe, tüm çocukların bayramını tebrik etti.


Temsili Vali'den Başkan Poyraz'a talimat: 'Otobüs seferleri artsın'


Daha sonra Genç Osman İlköğretimi Okulu 3. sınıf öğrencisi Ebrar Çolak, Kocetepe'nin koltuğuna oturdu. Çolak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı arayarak bazı mahallelerdeki otobüs seferlerinin artırılmasını istedi.
Ardından koltuğa oturan Dumlupınar Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Fatma Kuştan ise Emniyet Müdürü Metin Aşık'ı arayarak polis ekiplerinin görevlerinde daha hassas olması talimatında bulundu.
Ziyaretin sonunda öğrenciler Vali Kocatepe'ye çiçek verdi.


Temsili Belediye Başkanı: “Her mahalleye oyun alanı istiyorum”


23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Belediye Başkanı koltuğuna oturan Mustafa Devran Yaycı, her mahalleye oyun alanı istedi.


Temsili olarak Belediye Başkan koltuğuna oturan 12 Şubat İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğrencisi Mustafa Devran Yaycı, Sınıf öğretmeni Leyla Aksak ile birlikte geldi.


Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a çiçek takdim eden Temsili Başkan Yaycı, daha sonra başkanlık koltuğuna oturdu.


Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın ilkokul karnesini de inceleyen Temsili Başkan Yaycı, derslerin hepsinin peki olmasından dolayı Başkan Poyraz’ı tebrik etti.


Telefonla park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır’ı arayan Temsili Başkan Yaycı: “Ben Temsili Belediye Başkanı Mustafa Devran Yaycı, her mahalleye oyun alanı istiyorum” diye talimat verdi.


Temsili olarak Belediye Başkanı koltuğuna oturan Yaycı: “Kahramanmaraş Belediyesi her mahalleye park ve yeşil alan yapıyor. Parklarda oyun grupları var. Aynı zamanda okulların bahçelerinde de çevre düzenlemeleri yapıyor. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’a teşekkür ediyorum. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden her mahalleye oyun alanı istedim” diye konuştu.


Temsili Başkan Mustafa Devran Yaycı’ya futbol topu ve kol saati ile çeşitli hediyeler, öğretmen Leyla Aksak’a ise ceviz oyma mücevher sandığı hediye eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,  öğrenciye başarılar diledi.


Başkan Poyraz yaptığı açıklamada: “Dün bizlerde sizin gibi öğrenciydik. Bugün bu makamdayız. Yarın Cenab-ı Hak nasip eder belki sen de buraya gerçek başkan olarak oturursun.  Şu anda dünyada toplumların yaşadığı en büyük sıkıntı genç nüfuslarının olmamasıdır. Ama bizim ülkemizde böyle bir sorun yok. Genç bir nüfusumuz var ve inşallah sizler de yarın bu ülkenin büyükleri olacaksınız. Ben bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.


 


YUNUS TAŞ
(www.kanal46.com)