27 kuruşluk borç gözünden ediyordu..


Torbalı’ya bağlı Çaybaşı’da çiftçilikle uğraşan Hüdaverdi Kurudur emekli olabilmek için dişinden tırnağından arttırıp tarım sigortası yaptırdı. Her ay 240 TL prim ödeyen Kurudur emekli olabilmenin hayallerini kurarken SGK’ya olan 27 kuruşluk borcu nedeniyle sigortası kesildi. Sigortası kesilen Kurudur gittiği İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden tedavi olamadan geri dönmek zorunda kaldı. 27 kuruşluk borç yüzünden sigortası kesilen Kurudur “SGK’ya borcumun olduğunu bilmiyordum. Borcun tutarı da çok komik. 50 kuruş bile değil. Sanki ülkeyi dolandırdık da sigortamızı kesmişler. Ülkeyi dolandıranları görmeyenler bizaim gibi garibanların boğazına yapışmayı çok iyi biliyor” dedi.
ŞAKA GİBİ OLAY
Şeker hastası olan Kurudur hastalığının gözlerine vurmasından dolayı ameliyat olması gerekiyor. Ameliyat öncesi son kontrollerini yaptırmak için İzmir’e giden Hüdaverdi Kurudur sıra almak için geldiği vezneden “sigortanız olmadığı için muayene ücreti ödemeniz gerekiyor” cevabını alınca şok oldu. Tüm primlerini zamanında yatıran Kurudur Torbalı’ya geri dönerek SGK’nın yolunu tuttu. Sigortasının 27 kuruşluk borcu nedeniyle kesildiğini öğrenen Kurudur adeta şok oldu. SGK’ya borcunun olduğunu bilmediğini ifade eden Hüdaverdi Kurudur “Bana borcum olduğu söylenmedi. 27 kuruşluk borç şaka gibi. Sanki ödenmeyecek bir borç gibi sigortamı kesmişler. Bana borcum olduğu bildirilmedi. Yaşanan bu olay komedi gibi birşey” şeklinde konuştu.
GÖZ SAĞLIĞIM TEHLİKEYE GİRDİ
Şeker hastası olan ve hastalığı son dönemde gözlerine vuran Hüdaverdi Kurudur bir an önce ameliyat olmazsa görme yetisini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Sigortamın kesilmesi göz sağlığımı tehlikeye soktu diyen Kurudur yapılan bu tür hataların insan sağlığını tehlikeye soktuğunu ve yetkililerin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.(İHA)