Kahramanmaraş'ta 28 Şubat sürecinde cezaevinde yattıktan sonra Topluma Kazandırma Yasasıyla serbest kalan din görevlisi ve öğretmen görevlerine döneceği günü bekliyor.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - 28 Şubat sürecinde 2 yıl 10 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Molla Gürani Camisi eski din görevlisi Mehmet Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında çıkan Topluma Kazandırma Yasasıyla mahkemenin kendisi için "bütün sonuçlarıyla cezanın iptal edilmesine ve haklarının iadesine" kararı verdiğini söyledi.


Adli sicil kaydında hiç bir suçunun gözükmediğine dikkat çeken Akpınar, şunları kaydetti:


"2003 yılından bu yana çok kez Diyanet İşleri Başkanlığına göreve iade başvurusunda bulundum. Bu isteğim rededildi. Danıştay'a başvurdum. Danıştay da 'Yeniden memur olmasında bir engel yoktur. Ancak Diyanet geri alıp almama hususunda insiyatif hakkına sahiptir' kararı verdi. Kanun ve hukuk önünde bir engel yok. Benzeri dosyadan bir imam arkadışımız görevine başladı. Bu emsal teşkil ediyor. Son başurumu yaptım, Diyanet İşleri Başkanlığının kararını ekliyorum."


"Rövanş derdinde değiliz"


Aynı dönem 2 yıl hapis yatan Kahramanmaraş Tekstil Meslek Lisesi eski tarih öğretmeni Mehmet Kayış da özlediği öğretmenlik görevine dönmek istediğini anlattı.


Göreve dönmelerinin yolunu açan yasaların 2003 ve 2006 yıllarında çıktığını belirten Kayış, "Biz mağduruz ve görevimize dönmek istiyoruz" dedi.


2006 yılında sicil affının çıktığını anımsatan Kayış, şöyle konuştu:


"O zaman da başvurdum. Yine olmadı. Şimdi yeniden başvurdum. Son çıkan Torba Yasadan dolayı tekrar müracaat ettim. Sonucun ne olacağını bilemiyorum. Aynı suçtan ceza alan Ankara'da bir öğretmen görevine döndü. Haklarımızın iadesini istiyoruz. Biz rövanş derdinde değiliz. Bizim derdimiz haklarımızın iade edilmesidir. Mağdur olduk. Bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz."