Çin’de Yuan Jianping adlı bir kişi 8’inci kattan düşen bir kız çocuğunu havada yakalamayı başardı.


Çin’in güneybatısındaki Gaoling kentinde meydana gelen olayda yürüyüşe çıkan Yuan Jianping, bir apartmanın önünden geçerken apartmanın sekizinci katında pencereden sallanan küçük bir kız çocuğu gördü. Kısa bir süre sonra çocuğun aşağıya düştüğünü fark eden Jianping, düşen kızı yakalamayı başardı.


Olay sonrası açıklama yapan Jianping, “Apartmanın önünden geçtiğim sırada birisi bağırarak küçük bir kızın düştüğünü söyledi. Yukarıya baktım ve bir şeyin yere doğru geldiğini gördüm. O anda bir şey düşünmeden koşarak küçük kızı yakaladım” dedi.


Küçük kıza yardıma gittiği anda hiçbir şeyi düşünmediğini de belirten Jianping, “O anda kollarımın kırılabileceği ya da bana bir şey olabileceği konusunda hiçbir şey düşünmedim. Eğer bir saniye daha bekleseydim küçük kız yere düşerdi ve ben bu feci olaya şahit olurdum” dedi.



Kanal46


Olay sonrası Jianping küçük kızı hastaneye götürürken doktorlar çocukta sadece küçük bir kaburga kırığı olduğunu belirtti. Kazanın gerçekleştiği sırada küçük kızın ailesinin ise evde olmadığı bildirildi. 


İHA