Elbistan'da 80 yaşındaki Hatice Alpay, Kur'an Kursu'na katılarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.


Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde müftülük tarafından açılan Karaelbistan Kur'an Kursu'na katılan 80 yaşındaki Hatice Alpay, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenerek, okumanın, öğrenmenin yaşı olmadığını ve her isteyen kişinin tüm başarıları elde edeceğini bir kez daha kanıtladı.
Kursa katılan 9 çocuk annesi 80 yaşındaki Hatice Alpay, 80 yaşında olsa da Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini ifade ederek, “Kursa başlamadan önce hiçbir şey bilmiyordum. Fakat kursa başladıktan sonra kendimi buraya odaklayarak kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumaya başladım. Bu başarımda kurs hocam Ayşe Göçer’in emeği büyük ve ona çok teşekkür ediyorum. Benim kursa başlamamın ardından Kur’an okumayı bilmeyen akranlarım da kursa yazıldı” dedi.
Elbistan İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat ise, “İnsanın yaşı kaç olursa olsun, öğrenmeye açık olması sayesinde istediği başarıyı elde edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bu konuya çok önem veriyoruz. Bunun canlı örneğini Hatice teyzemizde bir kez daha gördük. Yaşı 80 olmasına rağmen kursumuza başladığından beri geliyor ve öğrenme arzusuyla dolu. Azim ederek, çalışarak, çabalayarak hiç bilmediği Kur'an-ı Kerim’i öğrendi ve bu başarısı ile hem kendini hem de biz kurs hocalarını mutlu etti. Böyle olaylarda kurslarımızın ne kadar faydalı olduğunu görüyorum ve çalışma isteğim bir kat daha artıyor” diye konuştu.(İHA)