Yapımı 1993 yılından bu yana beri devam eden ve Türkiye’nin 3. Büyük camii olan Sultan Abdulhamit Han Cami’nin otopark inşaatına başlandı.


Camii Yaptırma Dernek Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, “Camimiz, muhterem halkımızın fedakâr katkılarıyla 2011 yılının Regaib gecesinde ibadete açılmıştı. Otopark sıkıntısını çözmek için de çalışmalara başladık” dedi.


Ömer Faruk Şirikçi, Kahramanmaraş’ımızın yüz akı olan bu güzel mabedin çevre düzeni ve eksiklerinin tamamlanabilmesi için yeni bir gayret ve fedakârlığa ihtiyaç olduğunu dile getirerek; “Acil olarak otopark’ın yapılması gerekiyor. Camimizin bu eksiğini Kahramanmaraş’ımıza geldiği gün fark eden sayın valimiz Şükrü Kocatepe’nin özel gayretleri ve Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’ın çabaları ile yeni bir hamle başlatıldı” dedi.


Şirikçi şunları söyledi: “Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve Özel İdare Genel Sekreterliğimizin katkıları, çeşitli kurumlarımızın fedakârlıkları, özellikle hayırsever sanayicilerimiz, esnafımız ve fedakâr halkımızın yardımları ile yarım kalan katlı otopark, camimizin son cemaat avlusu, şadırvan ve revakların inşasına başlanmıştır. Hedefimiz; 2012 yılı Kadir Gecesinde camimizdeki bütün eksikliklerin giderilerek halkımızın hizmetine muhteşem bir törenle sunmaktır. Bu vesileyle katlı otopark için lazım olan kalıp işçiliği ihtiyacımızı halkımızın idraklerine sunmak istiyoruz.”


YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ


Şirikçi, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çevre düzenlemesinde bazalt ve Elbistan mermeri kullanılarak titiz bir çalışma yürüten ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Kahramanmaraş Belediyesi’ne, ağaçlandırma çalışmalarında bizlere yardımcı olan Orman Müdürlüğüne hassaten Hüseyin Çanak Bey’e, camimizin aydınlatılması ve elektrik donanımında hiçbir fedakârlıktan sakınmayan AKEDAŞ yönetimine teşekkürlerimizi arz ederiz. Başlangıcından bu güne bütün çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan, kendilerinden haberler yaparak halkımızı camimize yardıma teşvik eden cefakâr basın ve yayın mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Muhterem halkımız Sultan Abdulhamit Han Camimizin Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Türkiye Finans Kuruluşları Kahramanmaraş şubelerindeki hesaplarımıza doğrudan veya internet bankacılığı aracı ile yardım yapabilecekleri gibi aynı nakdi yardımları bizzat bize ulaştırabilirler. İrtibat telefonumuz 0.537 321 91 31 Saygıyla arz ederim. Ö. Faruk Şirikçi Abdulhamit Han Camii İmamı.” (Kahramanmaraş-www.kanal46.com)