Kahramanmaraş’ın Bertiz yaylasından kent merkezine yolcu getiren köy otobüsünün Yalnız Ardıç mevkiinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişinin ölümü 31 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kazada kurtulanlar, o korku dolu anları bir türlü unutamıyor.

Kendisi ile birlikte eşi ve 2 çocuğunun yanı sıra ablasının da içerisinde yolcu olarak bulunduğu otobüsün şarampole yuvarlandığı kazadan hafif yaralı olarak kurtulan ve tedavisinin ardından taburcu edilen İsa Çam (27) ise; eşi Ayşe Çam (22) ve 3 yaşındaki kız çocuğu Medine’yi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyor. Aynı otobüsteki ablası 29 yaşındaki Ayşe Sürücü’yü de trafik canavarına kurban veren İsa Çam, teselliyi 5 yaşındaki oğlu Adem’in kazayı sıyrıklarla atlatmasında bulmaya çalışıyor.

Kent merkezinde kaynakçılık yaparak geçimini temin ettiğini belirten baba İsa Çam, korkunç kazayı şöyle anlattı:

“Otobüsün için doluydu. Konuşarak gidiyorduk. Üst bagajda bulunan bir kişi atlayınca patırtı sesi çıktı. Aşağı tarafa baktığımda ise yan yatmakta olan otobüs şarampole doğru gidiyordu. Takla atmaya başlayınca otobüsten fırladığımı anımsıyorum. Aslında otobüs hızlı değildi. Şoförde bir şeyler vardı herhalde. Yani; öyle sarsıntı, frene basma, zikzak çizme gibi bir şeyler olmadı. Otobüs bir anda gitti. Virajı hiç alamamış herhalde. Çünkü otobüsün içi kalabalıktı. Dışarıyı göremiyorduk. Yolda da hafif bir viraj vardı. Herhalde virajı göremedi. Akşama doğru bir zaman olduğu için güneş direkt gözüne gelmiş olabilir. Veya o anda bir dalgınlık olabilir. Eşimle birlikte yan yana oturuyorduk. Yanımda da ablam vardı. İkisi takla atma sonrasında otobüsün altında kalmışlar. Kızımız eşimin kucağındaydı. Diğeri ise benim kucağımdaydı. Acımız büyük, bu kazanın şokunu nasıl atlatacağız bilemiyorum.”

ÜST BAGAJDA BİLE YOLCU VARMIŞ!

Öte yandan; kapasitesinin üzerinde yolcu olan otobüsün üst bagajında bile yolcu bulunduğu yönündeki korkunç gerçek ortaya çıkarken, kazayı sıyrıklarla atlatan yolculardan Süleyman Sürücü (30) bu korkunç ihmal konusunda şunları söyledi:

“Benimle birlikte birkaç kişi otobüsün üst bagajındaydık. Kaç kişi olduğumuzu şu anda hatırlayamıyorum. Kazanın nasıl olduğunu da bilmiyorum. Bir an bir cazırtı sesi duydum. Otobüs devrilirken Allah’ın da yardımı ile birden otobüsün üzerinden yola atladığımı anımsıyorum. Nasıl atladığımı ise bilmiyorum. Aslında otobüs normal hızda gidiyordu. Şoförün uyuyup-uyumadığını ise bilmiyorum.”

Bu korkunç kazada can verenlerden 3’ü Bertiz Budaklı köyünde diğer 2’si ise kent merkezinde son yolculuklarına gözyaşları arasında uğurlanırken, tutuklanan otobüs şoförünün alkollü olmadığı da tespit edildi. (Ajans 46 - www.kanal46.com)