KA-TED üyesi bir grup mühendis, bazı Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı olacak hastalar için 10 bin dolar bağışladı.


Kahramanmaraş Teknik Elemanlar Derneği (KA-TED) üyesi bir grup mühendis, Kimse Yok Mu Derneği'nin Afrika ülkelerindeki katarakt ameliyatı olacak hastalar için başlattığı kampanyaya, 10 bin dolar bağışladı.
     KA-TED Başkanı Adem Akbaba, dernek binasında düzenlenen etkinlikte, Kimse Yok Mu Derneği'nin 2008'de başlattığı ''Afrika'nın Kararan Dünyası Yardımlarınızla Aydınlanacak'' kampanyasına destek olmayı amaçladıklarını söyledi.
     Dernek üyesi mühendisler ile çocuklarının kampanyaya destek olduğunu belirten Akbaba, ''Kimse Yok Mu Derneği'nin düzenlediği kampanyaya, Afrikalıların çilesini azaltmak ve kararan dünyalarını aydınlatmak için umut ışığı olmak istedik. Dünyası kararan yüz binlerce insanın ameliyat olabilmesi için biz de bir nebze olsun katkı sağlamak istedik'' dedi.
     Kampanya kapsamında 10 bin dolar toplandığını ifade eden Akbaba, bu miktarla 100 Afrikalı insanın güneş ışığına kavuşmasına vesile olacaklarını kaydetti.
    
     -Kumbaralarındaki paraları bağışladılar-
    
     Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga da 4 yıl önce başlattıkları projeyi bu yıl daha aktif hale getirmeyi planladıklarını söyledi.
     Afrika insanının dünyasını aydınlatma adına Anadolu insanının seferberlik içerisinde olduğunu ifade eden Timurbanga, şunları kaydetti:
     ''Uganda'ya gittiğimde ülkenin kültür bakanı, 'Avrupa geldi, bizden dinimiz dahil her şeyimizi aldı. Bize sadece kendi dinlerini bıraktılar, başka bir şey bırakmadılar. Ama Anadolu insanı geldi, bize her şeyini verdi' dedi. Biz de, Türkiye'de eğitim gören Afrikalı kardeşlerimizin ailelerine sahip çıkma adına Anadolu insanıyla yolumuza devam ediyoruz. Binlerce Anadolu insanı, Afrika'nın güzel insanlarının ailelerine sahip çıkarak, onların kararan dünyasını aydınlatma adına bir seferberlik başlattı.''
     Konuşmaların ardından toplanan para, Kahramanmaraş'ta eğitim gören Afrikalı öğrencilere teslim edildi.
     Bu arada mühendislerin çocukları da kumbaralarında yıl boyunca biriktirdikleri paraları Afrikalı öğrencilere verdi. AA