Afşin'in AK Partili Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Eshab-ı Kehf'in kıymetini dünyaya anlatamadıklarını bunun için mahçup olduklarını söyledi.

Başkan Aydoğan, kent merkezindeki Yaşar Pastanesi'nde bugün sabah düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 39'uncusu düzenleyecekleri Afşin Karakucak Güreş Festivali'ni Eshab-ı Kehf Kültür etkinlikleri ile birleştirdiklerini ve böylece kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Afşin'in Kahramanmaraş'ın ikinci büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Aydoğan, belediye olarak da 100. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını bununla da ayrı bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Organizasyon çerçevesinde 8 günlük bir program hazırladıklarını dile getiren Aydoğan şöyle konuştu:

''Gerçekten her kesime hitap eden bir festival oldu. 26 Eylül'de başlayacak etkinliğimizde çeşitli yarışmalar, müzik dinletileri, sergi açılışı, sünnet şöleni ve kan bağışı, kısa şalvar ve kara kucak güreşleri, yamaç paraşütü yarışları yapılacak. Ayrıca şenliğin son gününde ise Emre Aydın konseri düzenlecek.''

Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, şunları kaydetti:

''Belediye olarak Eshab-ı Kehf'in değerini gün yüzüne çıkarmak için çaba gösteriyoruz. Maalesef bu değerimizin kıymetini dünyaya anlatamadık. Bunun için de mahcubuz. Biz belediye olarak bütün faaliyetlerimizde Eshab-ı Kehf'e vurgu yapıyoruz. Belediyemizin logosunun altına da 'Eshab-ı Kehf şehriyiz' diye yazdık.

Festivale bütün Kahramanmaraşlıları davet ettik. Ayrıca il dışından da konuklar bekliyoruz. Medeniyetler İttifakı Projesi kapsamında Kasım ayında Eshab-ı Kehf'de sempozyum (bilgi şöleni) düzenlenecek ve 2 semavi dinin temsilcilerinin katılacağı uluslararası bir organizasyon gerçekleştirilecek. Uluslararası organizasyonda barış için dua edilecek.''