Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde barınan yaklaşık 500 Suriyeliye kışlık kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı


Afşin ilçesinde Suriye Gönüllüleri Platformu tarafından kiraladıkları evlerde barınan, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere kışlık kıyafet yardımı yapıldı.


Afşin'de yaşayan sığınmacılara yardım etmek amacıyla kurulan platformun üyeleri, havaların soğuması ve kar yağışının etkili olması üzerine Suriyeli sığınmacılara kışlık giysi ve ayakkabı dağıttı.


Muttalip Terzi, platform adına yaptığı açıklamada, Afşin'de bulunan Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.


Suriyelilerin dertlerini ve sıkıntılarını dinleyerek halkın destekleriyle onlara çare bulmaya çalıştıklarını dile getiren Terzi, "Biz duyarsız bir halk değiliz. Daha önce küçük depomuz vardı şimdi bize yetmez oldu. Çünkü Afşin'de hayırseverlerin sayısı arttı. Bunun üzerine daha geniş bir yere taşındık. Suriyeli kardeşlerimize daha güzel hizmet etmek için çalışıyoruz" dedi.


Terzi, Suriyeli sığınmacıların üşümemesi için 500 kişiye kışlık kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduklarını belirtti.


Suriyelileri bir misafir gibi görüp yardımlarına koştuklarını anlatan Görür, şöyle devam etti:


"Onların hatalarını ve kusurlarını görmezden gelmek zorundayız. Ayrıca siyasi olarak değerlendirmememiz gerekiyor. Bizi ilgilendiren tek durum yanımıza sığınan ve muhtaç olan kardeşlerimizin ellerinde tutmaktır. İnşallah biran evvel savaş biter ve Suriyeli kardeşlerimiz memleketlerine dönerler."


Yardım malzemelerinin bir iş yerinde sergilendiğini, ihtiyacı olanın istediğini aldığını vurgulayan Terzi, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, İstanbul'daki Afşinli iş adamı Mustafa Görür ve Eshab-ı Kehf Eğitim, Çevre Yardımlaşma Derneği'nden Abdullah Büyük'e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.