Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde şehir merkezinde kaldırımda yer alan ağacı kesen esnaf, Elbistan Belediyesi tarafından para cezası verilmesi amacıyla, belediye encümenine havale edildi.


Azerbaycan Bulvarı Vakıfbank karşısındaki kaldırımda bulunan çınar ağacı, bir esnaf tarafından kesildi. Ağacın kesildiği bilgisine ulaşan Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, cadde üzerinde yapmış oldukları araştırmada ağacı kesen esnafı tespit ederek, hakkında yasal işlem başlattı.


Park ve Bahçeler Müdürü Sami Doğan ile Zabıta Müdürü Bahadır Özen, esnafın ‘ağaç kuru olduğu için kestim’ şeklinde savunma verdiğini ifade ederek, şunları söylediler:


“Ekiplerimizin yapmış olduğu inceleme ve esnafın savunmasının alınmasının ardından Belediye Encümenine sevk edilen esnaf için, ceza yazılması istendi. Vatandaşlarımız, esnaflarımız ağaç kuru dahi olsa kesinlikle belediyenin bilgisi olmadan herhangi bir işlem yapmasınlar. Zabıta Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü aramaları durumunda ekiplerimiz kendilerine yardımcı olacaktır” sözleriyle, ağaç kesmenin suç olduğunun altını çizdiler. İHA