Kahramanmaraş'ta 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü ileri sürülen zanlı ile bu kişiye yardım ettiği iddia edilen 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Zanlıların ayrıca küçük çocuğa karşı cinsel saldırı suçundan 15'er yıl ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan da 2'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.


Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.


İddianamede, şüpheli İsa F, Zeynel O. ve Kazım C'nin birlikte İbrahim A'nın bekar evi olarak kullandığı eve maktul Ş.D'yi kandırmak suretiyle çağırdıkları ve zorla el ve ayaklarını bağlayarak tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünün anlaşıldığı belirtildi.


Şüpheli İsa F'nin kiraladığı araçla götürdüğü Ş.D'nin cesedini Ahır Dağı Doğanlar mevkisinde attıklarının değerlendirildiği iddianamede, İbrahim A'nın küçük kız çocuğunun kaybolduğu saatlerde Zeynel O, ve Kazım C, ile birden çok görüşmesinin olduğu ve bilgisayar ve altınlarını satarak alelacele Kazım C, ile İstanbul'a kaçmasının dikkate alındığında diğer şüphelilerin eylemlerinden haberdar olduğu kaydedildi.


İddianamede, şüpheliler Kazım C, Zeynel O. ve İsa F, ve İbrahim A'nın TCK'nın 82/1-b-e-h maddesi gereğince "Yaşı küçük çocuğu eziyet ederek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, TCK'nın 103/2-4 maddeleri gereğince "Çocuğa karşı cinsel saldırı" suçundan 15'er yıl, TCK'nın 109/2,3-b-f,5 maddesi gereğince "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan 2'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.


Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


KAHRAMANMARAŞ’I ÜZEN CİNAYET NASIL OLMUŞTU?


Polise yapılan ihbar üzerine, 23 Aralık 2011'de Ahır Dağı Doğanlar mevkisinde, bir çuval içinde 12 yaşındaki Ş.D.'nin cesedi bulunmuş, Ş.D.'nin boğularak öldürüldüğü ve ormanlık alana atıldığı belirlenmişti.


Okuldan çıktıktan sonra kaybolan ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi Ş.D.'nin babası tarafından kayıp başvurusunda bulunulmuş, olayın ardından polisin yaptığı çalışma sonucu İsa F., Zeynel O., Kazım C., ve İbrahim A.'yı yakalamış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.