Adıyaman - Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ ) Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Adıyaman'daki basın mensupları ile bir araya gelerek, şikayetleri ve istekleri görüştü.


Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında AKEDAŞ'ın son dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Genel Müdür Yardımcıları Hasan Kaşıkçı ve Medine Tanış'ın da katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yılmaz, 1 Ocak 2011'de elektrik dağıtım görevini üstlendiklerini belirterek Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde en kaliteli hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade etti.


Yaptığı kısa tanıtım bilgisinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Adıyaman'da vatandaşların AKEDAŞ'a olan tepkilerinin kendilerinden kaynaklanmadığını, Enerji Piyasası Denetleme Kurulunun sözleşmesinde yer aldığını savundu.


Bir gazetecinin elektrik açma - kapama bedelinin 18 lira olmasının neden çok olduğu sorusunu cevaplandıran Yılmaz, "Bu tamamen EPDK ile yapılan bir sözleşmedir. Biz sadece bunu uyguluyoruz. Bu konuda yapacağımız bir şey yok"dedi.


Yılmaz, elektrik açma ve kapama limiti sorusuna da, bu konuda Kahramanmaraş'ta limiti en az 20 TL olarak belirlediklerini, Adıyaman için elektrik faturasında en az 30 lira limiti getirdiklerini dile getirdi.


Gazetecilerin, kaçak kullanım bedelinin neden abonelerden tahsil edildiği, sokak lambalarının enerji kullanım bedelinin neden vatandaştan alındığı gibi birçok soruda Yılmaz, soruların hepsini EPDK ile yapılan sözleşmeye bağladı.


Gazeteciler, toplantının sonunda yapılan toplantının anlamsız olduğunu belirterek, eleştirilerini devam ettirdiler. (ADIYAMAN)