Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Aksu’dan Bertiz’e Şefkat Eli” projesi kapsamında bir okul daha ziyaret edilerek öğrencilerin eksiklikleri giderilmeye çalışıldı. Çocuk Şube Müdürlüğü polislerinin düzenlediği ziyarette, ilkel şartlarda eğitim veren Çobanlı İlköğretim Okulu’nun toplam 26 öğrencisine giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı. Çocuk Şube Müdürü Abdulkadir Durmuş ve mesai arkadaşlarının gerçekleştirdiği ziyaret, pasta kesimi sonrasında fotoğraflanarak ölümsüzleştirildi. Öğrencilerin mutlulukları ise görülmeye değerdi.

TEŞEKKÜRLER POLİS AMCA

Kahramanmaraş polisi, başlattıkları ‘Aksu’dan Bertiz’e Şefkat Eli” projesi ile dur durak bilmiyor. Emniyet Müdürlüğü’nün her bir birimi, düzenli bir şekilde okul ziyaretlerini sürdürüyor. Yapılan bu anlamlı ziyaretlerde, yardıma muhtaç öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapılıyor. Bu bağlamda Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri, merkeze 31 km uzaklıktaki 603 nüfuslu Çobanlı Köyüne gitti. 70’li yıllarda inşa edilen iki sınıf, bir müdür odası ve bir bilgisayar odasından oluşan Çobanlı İlköğretim Okulu’na gelen polisler, birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören toplam 26 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

SÖZLER BOĞAZLARDA DÜĞÜMLENDİ

Okul kapısında polis ağabeylerinin yolunu gözleyen küçükler, ellerinde kitap, kalem, çocuk dergisi, oyuncak, ayakkabı ve mont bulunan polisleri görünce sevgi çığlığı attı. Hep bir ağızdan “Hoş geldiniz” diyerekten polis ağabeylerine sarılan küçükler, “Bizde sizleri bekliyorduk” dediler. Yapılan ziyaretle oldukça mutlu olduklarını söyleyen öğretmenler, “Dağınık bir yerleşmeye sahip olan köyümüzde, öğrencilerimizde sıkıntıları oluyor. Öncelikle biz Çobanlı Köyü sakinleri olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Buraya gelerek destek olduğunuzu göstermek gerçekten çok güzel bir şey. Sizlerin burada bulunması bile hepimiz için ayrı bir onur teşkil ediyor. Öğrenciler sizin geleceğini duyduğu günden beri, oldukça heyecanlıydılar. Her gün soruyorlardı, ‘Ne zaman gelecekler’ diye. Sizin yapmış olduğunuz bu anlamlı ziyaret, herkes için bir öncül oluşturmuştur” dediler.

SİZLER ROL MODELİSİNİZ

Ziyaretin anlam ve önemi hakkında görüşlerini ifade eden Çocuk Şube Müdürü Abdulkadir Durmuş, ”Bende 77’li yıllarda birleştirilmiş sınıfta okuyordum. 1-2-3 bir sınıfta, 4-5 bir sınıfta idi. Şuan da eksikliğinizi gayet iyi biliyorum. Bizim de buradaki amacımız Sayın Valimizin direktifleri ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MÜSİAD, Fotospor ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla sizlere gereken ilgiyi ve şefkati göstermektir. Bizlerde karınca karırınca arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla ve diğer hayırseverlerin katkılarıyla hem sizlerle hoşça vakit geçirip, hem de moral ve motive anlamında destek olmaya geldik. Ama unutmayınız ki sizin Şu koşullar içerisindeki varlığınız, misyonunuz çok önemlidir. Çünkü her bir öğrenci için sizler rol modelisiniz. Buradaki başarınız, artılarınız, bu çocukların geleceği olacaktır. Ve buradaki görevinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘SİZLERLE KARŞILAŞMAK ÇOK İYİ!’

Okulun 5-A sınıfı öğrencisi Kübra Kar isimli küçük kız, polis ağabeylerinin ziyaretleri hususundaki duygularını şu şekilde ifade etti, “Sevgili polis amcalarım ve ablalarım; Okulumuza geldiğiniz için size çok teşekkür ederiz. Gelip bizi çok sevindirdiniz. Bizlerin ihtiyaçlarına yardım ettiniz, tekrar çok ama çok teşekkür ediyorum. Sizler çok insanlarsınız. İnşallah herkes sizin gibi olur. Sizlerin bizimle bir araya gelmesine çok sevindik. Sizin gibi insanlarla karşılaşmak çok iyi bir şey. Sizler iyi insanları koruduğunuz ve herkese yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Son olarak gençlerle mutlu ayrılmayı isteyen polisler, öğrencilerle pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kendilerine gösterilen bu ilgiden dolayı öğrenciler ise, “Çok teşekkür ederiz polis amcalar. Sizi her zaman bekleriz” dediler. (Kahramanmaraş'ta Bugün - www.kanal46.com)