İftar programına katılan Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Drexler: "Birliğimde Türk asıllı, 6 Müslüman askerim var ve onlar oruç tutuyor. Onları daha iyi anlayabilmek için ben de oruç tuttum"


KAHRAMANMARAŞ  (AA) - Kahramanmaraş Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesince "Birlik, Beraberlik, Barış ve Kardeşlik İftarı" adlı program düzenlendi.


İl Müftüsü Muhammet Gevher, bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, dinin saygı, muhabbet ve güzellikleri bünyesinde barındırdığını söyledi.


"İftar sofraları bizim kardeşlik unsurumuz" diyen Gevher, "Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Allah onlara da bu vesileyle fırsat vermeyecektir. Hep birlikteyiz. İnşallah, bu kardeşliğimiz kıyamete kadar baki kalacaktır. Mezarlığımız, ezanımız, düğünlerimiz ve derneklerimiz bir, özellikle toplu iftarlarımız İslam'ın şiarı haline geldi, bunu kimsenin tenkit etmesine de gerek yok. Bu anlamda gerçekten çok mutluyuz. Bir mutluluğumuz daha var, bu akşam ülkemizin korunması amacıyla ilimizde konuşlanan Alman askerlerimiz buradalar, onlar da enteresan bir anlayış ve nezaket göstererek, bugün oruç tutarak aramıza katıldı" diye konuştu.


Ramazan dolayısıyla başlatılan "Hiç kimse kimsesiz kalmasın" ana temasıyla başlatılan kampanyanın çok iyi bir şekilde yürütüldüğünü belirten Gevher, insanların din, dil, ırk ve inanç gibi ayrımlara girmeden birbirlerine saygı göstermesi halinde her türlü sorunun kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde çözülebileceğine işaret ederek, "Ramazan ayı, tuttuğumuz oruçlarımız, idrak edeceğimiz bayramlarımız ve kıldığımız cuma namazlarımız inşallah birliğimizi ve dirliğimizi zirveye çıkaracak" dedi.


Kahramanmaraş'taki Alman Patriot Birliği'nin komutanı Albay Stefan Drexler de iftar sofrasında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Birliğimde Türk asıllı, 6 Müslüman askerim var ve onlar oruç tutuyor. Onları daha iyi anlayabilmek için onlar gibi bir gün de ben denemek istedim ve hiçbir şey yiyip içmeden ben de oruç tuttum. Öğleye kadar bir sorun yoktu ama öğleden sonra çok zorlandım, şimdi onları daha iyi anlıyorum" şeklinde konuştu.


İftar programına, Vali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Albay Thorsten IIG, şehit ve gazi yakınları, Suriyeli bazı aileler, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, bürokratlar ve din görevlilerinden oluşan yaklaşık 400 kişi katıldı.


(AA)