Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel, eşleriyle gazileri ve şehitlerin ailelerini ziyaret etti.


Askeri personel ve eşleri, Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu, 1993'te Şırnak'ta teröristlerle girilen çatışmada şehit olan er İsmail Orçan ve 2005'te Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen er Ramazan Orçan'ın Beyoğlu Mahallesi'nde yaşayan aileleriyle yakından ilgilendi.


Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kayaoluk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anneler Günü dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret edip ihtiyaç ve sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.


Kayaoluk, ailelerin sıkıntılarını paylaştıklarını ifade ederek, "Şehit aileleri bize birer emanettir. Devlet ve millet olarak imkanlarımız dahilinde bu emanetlere sahip çıkmaktayız ve çıkmaya da devam edeceğiz. Onlar, ülkenin birliği ve bölünmez bütünlüğü için şehit düştü. Makamları kutlu olsun. Gazilerimiz ve şehitlerimiz için ne yapsak az olur" diye konuştu.


Şehit annesi Eşe Orçan da ilk günden bu yana kendilerini yalnız bırakmayan yetkilere dua ederek, "Oğlum şehit olduğundan bu yana bazı zaman gururumdan, bazen de üzüntüden göz yaşı döküyorum. 'Artık ağlamayacağım' diyorum ama asker gördüğüm zaman yine dayanamıyorum. Allah, devletimize zeval vermesin. Bizlerin her türlü ihtiyacına herkesten daha önce onlar yetişiyor" ifadesini kullandı.


(AA)