Kahramanmaraş’ın Binevler semtindeki 48 dairelerik Serra Sitesi’nde köpek besleyen iki aile ile diğer bazı apartman sakinleri arasında; “Apartmanda köpek olursa melekler girmez” tartışması adliyeye taşındı. Açılan davada köpeklerin alıkonulması kararı verilmesi üzerine köpeklerin sahibi olan iki bayan ile aileleri kendileri dinlenmeden alındığını öne sürdükleri karara büyük tepki göstererek köpeklerini vermek istemedi.

Mahkemeden çıkan karar üzerine köpekleri almak üzere icra görevlileri 12 Ağustos’ta siteye gelince ortalık karıştı. Köpeklerinin kimseye zararı olmadığını öne süren apartman sakinlerinden Ahsen Kapıdere (45) isimli ev hanımı kararı kabul etmediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Hâlbuki apartmanın tapusunda hayvan beslenebileceğine dair bir madde var. Buna rağmen istemeyen komşular şikâyet ediyorlar. Bu apartmanda da bir hâkim oturuyor. O da şikâyet edenlerin lehine yanlı bir karar vermiş; köpekler gidecek diye. Biz dinlenmediğimiz ve mahkemede olmadığımız halde. Biz olmadan karar verilmiş. Köpek olursa apartmana melekler girmiyor gerekçesi ile köpeklerimizi almak istiyorlar. Tamamen keyfi bir gerekçe ile. Hiç bir kimseye hiçbir şekilde zararları olmadığı halde..Köpeğimiz golden retriever cinsi ve zararı olmadığını herkes biliyor. Prof isimli köpeğimiz 1 yaşında ve kesinlikle havlamaz, ısırmaz, kimseyi kovalamaz ve ev köpeğidir. Evde doğduğu için dışarıda da kesinlikle yaşayamaz. Duygusal bir hayvandır. Bu kararı kabul etmiyoruz ve itiraz edeceğiz. Çünkü bizlere kesinlikli bir tebligat dahi gelmedi ve icra görevlileri kapımıza dayanarak köpeğimizi almak istedikleri için hayli şaşırdık.”

Apartmanda köpek besleyen diğer bir isim olan Aslı Küsmüş (33) isimli bayan da karara büyük tepki göstererek şunları söyledi: “Ben de Boncuk isminde Terrier cinsi bir yaşında köpek besliyorum. Boyu 30 cm’dir. Komşum 7 aydır, ben ise 9 aydır köpek besliyorum. Bugüne kadar hiç kimse şikâyet etmemişti. Zararı vardı da bugüne kadar neden şikâyet edilmedi. Bugün ne oldu da şikâyet ediyorlar. Güya; köpek beslenen apartmana melekler girmezmiş. Ama ben köpeğim olmadan yaşayamam, o da yaşayamaz. Birbirimize çok alışkınız ve köpeklerimizin kimseye zararı yok. Uğraşıyorlar bizimle. Hâkim de bizim komşumuz. Şikâyet eden de bizim komşumuz. Nasıl bir mahkeme oldu, ne kadar adil oldu bilemiyorum. Bize ne tebligat yaptılar ne de bizi dinlediler. İmza toplandığında 6 kişinin imza attığını biliyorum. Köpeklerimiz araştırıldığında da görülecek ki havlayan cinsten değillerdir. Isırmazlar, havlamazlar, kovalamazlar ve kesinlikle bizim yanımızdan ayrılmayarak komutlarımızı dinlerler. Bunların derdi toptur ve çocuklarla oynarlar. Kesinlikle kimseye zararları olmamıştır.”

Köpekleri alarak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne götürmek isteyen görevliler bayanların tepkisi ile karşılaştı. Görevlilere teslim etmedikleri köpeği kendi otomobilleri ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne götüren bayanlardan Aslı Küsmüş fenalık geçirerek bayıldı. 112 sağlık ekipleri de İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne gelerek bayana müdahale etti.

Müdürlüğün ve belediyenin hayvan barınağı olmadığı gerekçesi ile köpeğin teslim edilmek istendiği özel hayvanat bahçesi yetkilileri de sorumluluk kabul etmeyince Prof isimli köpek yediemin olarak yeniden sahibine teslim edildi. Köpeklerle ilgili nihai karar ise sahiplerinin itirazının ardından yeni bir boyut kazanacak. (Kaynak: Hürriyet, Milliyet ve Vatan Gazeteleri - www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...