Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Proje birimince hazırlanan projeler bir bir hayata geçiyor.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Birimince hazırlanan kültürel projeler, gerek Doğaka, gerekse Sodes tarafından kabul ediliyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kültürel çalışmaları doğrultusunda birçok projeler hazırlayan AR-GE birimi ciddi kazanımlar sağlıyor.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Birimince hazırlanan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi Projesi için 674.715 TL bedel DOĞAKA’dan hibe olarak alındı. Projenin koordinatörlüğünü Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Fetih Yanardağ yürütmektedir.


Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi projesi için Kalkınma Bakanlığından 261.466 TL hibe alındı. Projenin koordinatörlüğünü Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü İbrahim Latif Aslan yürütmektedir.


1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivali için Başbakanlık Tanıtma Fonuna hazırlanan proje için 300.000 TL ‘lik destek onaylandı.   2015 yılı Mayıs-Haziran teknik destek programı kapsamında hazırlanan 1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivali Hazırlık Öncesi Danışmanlık Desteği Projesi ile 28 Eylül- 2 Ekim festivalde görev alacak 26 belediye personeline eğitim verildi.


Doğaka Eylül- Ekim dönemi teknik destek programı kapsamında hazırlanan AB ve kalkınma ajanslarına proje hazırlama ve AB Hibe programları sözleşme, satın alma kuralları eğitimi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek kültür Merkezinde eğitim düzenlendi.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Proje birimince hazırlanan ve değerlendirme aşamasında olan projeler ise şöyle:


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye spor Kulübü adına Gençlik ve Spor Bakanlığına hazırlanan “Hayata Sporla Hazırlan” 200.000 TL hibeli proje.


Kadınlara yönelik “Dikiş Makinası Operatörü Yetiştirme” adlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına hazırlanan 200.000 avro’luk proje.


Tubitak destekli Bilim Merkezi Projesi için Tubitak’a başvuru yazısı gönderildi. Ön protokol hazırlıkları devam ediyor.


Proje birimi tarafından Kahramanmaraş Valiliği’nde ‘Suriyeli Misafirler İl Koordinasyon Merkezi’ kurulumu proje çalışması için bir hafta süre ile çalışmalar yapılarak proje hazırlandı Kahramanmaraş Valiliği’ne sunuldu.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Proje birimi Büyükşehir Belediye Başkanlığının kültürel projelerini hayata geçirmek için hibe programlarını takip ederek ek kaynaklar sağlamaya devam edecektir.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından İpekyolu Şehirleri Şiir Hattı Projesi 49.600 TL mali destek sağlanması hususunda yapılacak.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın T.C. Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından İpekyolu Şehirleri Şiir Hattı Projesi 198.750 TL yüzde 80 hibeli olarak yapılacak.