Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve milli mücadele kahramanı Arslan Bey’in adı verilen mesire alanı 15 Eylül Pazar günü açılıyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir mesire alanı daha kazandırdı. Yaklaşık 6 ay önce Ahir Dağı eteklerindeki ormanlık alanda yapımına başlanan Arslan Bey Mesire Alanı, tamamlanarak, insanların keyifle vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanı haline getirildi.
kamelyalar, banklar, yöresel çardaklar, çeşmeler, köprüler, kır kahvesi, göletler, oyun alanları, sağlıklı yaşam alanları ve patlentlon alanından oluşan mesire alanının yapımında, 4 bin 500 metrekare kayrak taşı, 3 bin 700 metrekare bazalt, bin 500 metre bordür, 400 metre tuğla parke, 300 metrekare taşduvar ve 300 metrekare duvar fayansı kullanıldı.
Yörük Selim Mahallesi sınırları içerisinde yapımı tamamlanan mesire alanının açılışına tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “Belediye olarak birçok park yaptık hizmete açtık ama bu diğer park ve mesire alanlarımıza göre biraz daha farklı. İçerisinde macera oyun grupları, pentlanton sahası, midilli at çiftliği, Yörük çadırı, açık alan satrancı, şelale ve daha birçok ayrı özellikler ve güzellikler bulunuyor. 550 dönümlük bir alan üzerine kurulan Arslanbey Mesire Alanımızın açılışını 15 Eylül 2013 Pazar gününe gerçekleştiriyoruz. Okullar açılmadan önce öğrencilerimize bir hediye sunmak istedik. Parkımızın açılışına tüm halkımızı davet ediyoruz. Mart ayında yapımına başlanan mesire alanımız 5 ay gibi bir zaman içerisinde bitirildi” diye konuştu.
Öte yandan, parkın açılışında vatandaşlara yönelik ikramlarda bulunulacağı belirtildi.(İHA)