Kahramanmaraş'ta bir vatandaş kendisine emekli aylığı bağlandığı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen 85 TL giyim, 15 TL de kırtasiye olmak üzere 100 TL'lik kartı iade ederek örnek bir davranış sergiledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki dosyası ile Yeşil Kartı'nın ve kendisine verilen 100 TL'lik kartın iptalini isteyen Kadir Yastı, imkanlardan ihtiyacı olan vatandaşların yararlanmasını istedi. Yastı, Vali Niyazi Tanılır'a yazdığı mektupta şu cümlelere yer verdi:

"Sayın Valim benim raporum geldi, malulen emeklilik dilekçesi vermiştim. 23 Şubat'ta emekli oluyorum inşallah. Bana bugüne kadar maddi manevi her türlü yardımlarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım, hepinizden Allah razı olsun. Bana fondan 100 TL'lik yardım çeki geldi. Onu sizlere iade ediyorum. Bana ait olan çek kartına yükleme yapılmış, bir ihtiyacı olan kardeşime verirsiniz, bizim artık bir ekmeğimiz oldu. Benim fondaki dosyamın ve Yeşil Kartı'mın kapanmasını saygılarımla arz ederim. Allah devletimizi ve milletimizi her türlü belalardan korusun."

VALİLİK TEBRİK ETTİ

"Örnek Vatandaş Kadir YASTI


Maddi imkânsızlıklar nedeniyle geçim sıkıntısı içerisinde olan engelli vatandaşımız Kadir YASTI, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından hamiline tahsis edilen 85 TL giyim ve 15 TL’lik kırtasiye toplam 100 TL’lik kartı geri iade ederek örnek bir davranış sergilemiştir.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle S.Y.D.V. Başkanlığı ve Yeşil Kart’tan istifade eden Kadir YASTI isimli vatandaşımız, 12.02.2009 tarihinde Vali Mehmet Niyazi TANILIR’a bir mektup yazarak malulen emekli olduğunu ve devlet tarafından kendisine emekli aylığı bağlandığını, bu nedenle S.Y.D.V.Başkanlığındaki dosyasının ve Yeşil Kart’ının iptal edilmesini, 100 TL lik kartı iade etmek istediğini, S.Y.D.V.Başkanlığı tarafından yapılan yardımlardan ve Yeşil Kart’tan maddi imkansızlıklarla mücadele eden diğer vatandaşlarımızın yararlanmasını istedi.


Kadir YASTI mektubunda “Sayın Valim benim raporum geldi, malulen emeklilik dilekçesi vermiştim. 23.02.2009 tarihinde emekli oluyorum İnşallah bana bugüne kadar maddi manevi her türlü yardımlarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım, hepinizden Allah razı olsun. Bana Fondan 100 TL’lik yardım çeki geldi. Onu geri sizlere iade ediyorum. Bana ait olan çek kartına yükleme yapılmış, bir ihtiyacı olan kardeşime verirsiniz, bizim artık bir ekmeğimiz oldu. Benim fondaki dosyamın ve Yeşil Kartı’mın kapanmasını saygılarımla arz ederim. Allah Devletimizi ve Milletimizi her türlü belalardan korusun” ifadesine yer vermiştir.

Kadir YASTI adlı vatandaşımızın örnek davranışından dolayı kutlar bundan sonraki hayatında esenlikler dileriz.

Kahramanmaraş Valiliği"