Kahramanmaraş Ayvalı İçmesuyu Arıtma Tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans sistemiyle açıldı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün 'Harran Su ile Buluşuyor' projesi kapsamında Şanlıurfa'dan telekonferans sistemiyle Kahramanmaraş Ayvalı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin de içinde bulunduğu 10 tesisin toplu açılış merasimi yapıldı.

Başbakan Erdoğan telekonferans sistemiyle Kahramanmaraş'ta ki tesisin açılışını 'Ya Allah Bismillah' diyerek startını verdi.

Erdoğan, daha sonra sözü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Nevzat Pakdil'e verdi. Pakdil, yaptığı konuşmada Kahramanmaraş Ayvalı İçme Suyu Tesisi ile birlikte Kahramanmaraş'ın 2050 yılına kadar içme suyu sorununun kalmayacağını belirterek verdiği destekten ötürü Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. Daha sonra butonlara basılarak konfetiler eşliğinde açılış gerçekleştirildi.

Ayvalı İçmesuyu Arıtma Tesisiyle ilgili açıklama yapan DSİ Bölge Müdür Vekili Mustafa Altınok, Kahramanmaraş'ın içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılaması için yapılan Ayvalı İçmesuyu Arıtma Tesisi 21 milyon 640 bin liraya yapıldığını söyledi.

Arıtma tesisinin iki etaptan oluştuğunu belirten Altınok, ''Kahramanmaraş'ın mevcut kaynakları ile beraber birinci kademe ile 2025 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak olan 90 bin metreküp günlük arıtma tesisi ile şehre yılda 26,28 hektometreküp içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını karşılayacaktır. Kapasitesi 180 bin metreküp, temiz su deposu hacmi 5 bin metreküp ve tesisimizin brüt alanı 80 bin metrekaredir'' diye konuştu.

Tesisin açılışına Kahramanmaraş Valisi Niyazı Tanılır, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Cafer Tatlıbal, Fatih Arıkan, Veysi Kaynak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, DSİ Bölge Müdür Vekili Mustafa Altınok ve AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç'un yanında çok sayıda vatandaş katıldı. (www.kanal46.com)